İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Marmaris’te Başladı

İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Marmaris’te Başladı
Muğla Çalışma ve İşkur Müdürlüğü'nün girişimleriye bu yıl 2. si düzenlenen 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' Muğla’nın Marmaris İlçesinde başladı.

- Muğla Çalışma ve İşkur Müdürlüğü'nün girişimleriye bu yıl 2. si düzenlenen 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' Muğla’nın Marmaris İlçesinde başladı.

Grand Yazıcı Mares Otel’de düzenlenen fuarın açılış gününe Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil köten,Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere,Muğla İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar,Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli. Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, ile çok sayıda daire amiri ve Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Muğla 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında tanıtım filminin izletilmesinin ardından üniversite öğrencilerinin oynadığı iş beğenmeme ile ilgili küçük bir skeç sahnelendi.

Fuarın açılış konuşmasını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaptı.Sarıyerli, kurum olarak 2014 yılında Muğla’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2014’ün ilk 9 ayında 6 bin 961 işsize iş istihdamı sağlandığını hatırlatarak bu kapsamda 5 bin 278 işyeri ziyareti gerçekleştirildiğini kaydetti.

GÖKDERE: “ İŞSSİZLİK ORANINDA AVRUPA’NIN ALTINDAYIZ”

Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi Başkanı Abdüllatif Gökdere ise yaptığı konuşmada, Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerine göre işsizliğin en düşük olduğu ülkelerin başında gelmektedir diyerek şöyle konuştu: “2014 yılı Ağustos ayı dönemi verilerine göre, Euro bölgesinde işsizlik oranı yüzde 11.5,Avrupa birliğinde 10.1,İspanya’da 24.4,Yunanistan yüzde 27,Fransa’da yüzde 10,5, İtalya’da 12.3,Portekiz’de ise yüzde 14 ‘ler seviyesindedir.Gelişmişler ülkelerde durum böyleyken Temmuz dönemi TUİK raporlarına göre,Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 9.8 seviyesindedir. Bu verilere göre Türkiye’de işsizlik oranı Avrupa’ya göre düşüktür.Ekonomik kriz öncesi Temmuz 2002’den bu yana iş gücümüz 24 milyon 587 bin kişiden ,29 milyon 276 bin kişiye, istihdamımız, 22 milyon 163 binden , 26 milyon 410 bin kişiye,iş gücüne katılım oranımız ise yüzde 48.4’den yüzde 51.3’e yükselmiştir.Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranı yüzde 26’lardan yüzde 30.8’e ulaşmıştır.2002 yüzde 52 seviyesinde olan kayıt dışı istihdam yüzde 36 seviyelerine gerilemiştir”.

VALİ ÇİÇEK: İŞ GÜCÜ İLE İŞVERENİ BULUŞTURMAMIZ ŞART”

Açılışta bir konuşma yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın işsizlikle etkin bir şekilde mücadele ettiğine değinerek şunları söyledi: “Muğla Türkiye2nin işsizlik ortalamasının altında bir il ancak yeterlilik anlamında değil.Eğer, iş gücü ile işverene buluşturabilirsek Muğla’da işsizlik oranını daha da aşağı çekebiliriz. Bu anlamda düzenlenen bu fuar bu çalışmalara ışık tutacaktır. İl müdürlüğümüzün yaptığı bir ankette Muğla’da en çok turizm sektöründe nitelikli iş gücü arandığı ortaya çıktı.Muğla’nın turizm sektöründeki iş gücünü dışarıdan değil burada oturan iş gücünden sağlaması için çalışmalıyız”.

BAYSAL’DAN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Daha sonra kürsüye Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal geldi. Baysal, Muğla’daki işsizlik rakamlarının yüzde 7.8, istihdama katılım oranın ise yüzde 51.5 olduğunu söyledi.Muğla olarak istihdam hedeflerinin , 2023 yılından önce ulaşıp bu oranları daha alt seviyeye çekmek olduğunu vurgulayan Baysal,Türkiye’de girişimcilik projelerinin diğer ülkelere göre gelişmeye başladığını bunun da iş sektöründe memnuniyetle karşılandığını ifade etti.Baysal, üniversite öğrencilere seslenerek, yaz aylarında turizm sektöründe ara eleman açığına destek vermeleri çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından, Çalışma ve İşkur Müdürlüğü ile yapılan çalışmalara katılan ve yeni istihdam yaratma konusunda önde gelen firmalara 2013’ün EN'leri ödülleri verildi. Fuarın açılışı ise protokol üyeleri tarafından birlikte yapıldı.Fuar kapsamında aradığı iş gücüyle buluşmak ve istihdam konusunda katılımcılara bilgi vermek amacıyla çok sayıda kurum ve işletme stantlar açtı.Fuarda insan kaynakları ve istihdamla ilgili çeşitli sunumlar yapılacağı öğrenildi.

İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI  MARMARİS’TE BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.