‘İnsani Kalkınma, Nitelikti Toplum’

‘İnsani Kalkınma, Nitelikti Toplum’
AK Parti Samsun Milletvekili adayı Adem Tuncer, insani kalkınma nitelikli toplum temelinde eğitim alanında köklü hizmetler yapmaya devam edeceklerini söyledi.Seçim çalışmalarına Kavak ve Ladik ilçeler...

AK Parti Samsun Milletvekili adayı Adem Tuncer, insani kalkınma nitelikli toplum temelinde eğitim alanında köklü hizmetler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Seçim çalışmalarına Kavak ve Ladik ilçelerinde sürdüren Adem Tuncer, bu ilçelerde Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan sergileri ziyaret etti. AK Parti’nin eğitime çok önem verdiğini kaydeden Tuncer, “Eğitim fakültelerini, milli eğitim sistemindeki yeni yapılanmaya göre bölüm, anabilim dalı ve öğretmenlik genel ve alan yeterlilikleri ile ilişkilendirilmiş bir şekilde yeniden yapılandıracağız. Eğitim Fakültelerinin müfredatını yenileyeceğiz. Eğitim Fakültesi öğrenci veya mezunları için Eğitim Fakültesi dışındaki fakültelerde çift ana dal veya yan dal yapma imkanı sağlayacağız. Eğitim fakülteleri ile diğer öğretmen adayı yetiştirilen yükseköğretim kurumlarının ve formasyon programlarının öğrenci kontenjanlarını, öğretmen ihtiyaç analiz ve projeksiyonlarını dikkate alarak belirleyeceğiz. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda(KPSS) bütün alanlardaki öğretmen adayları için alan sınavı yapacağız” dedi.

“YABANCI DİL ÖĞRETİMİNE AĞIRLIK”

Öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil öğretimine öncelik vereceklerini ifade eden Tuncer, “Bu amaca yönelik olarak öğretme sistematiğini ve müfredatı gözden geçirecek, dil öğrenimini etkin hale getireceğiz. FATİH projesi aracılığıyla tüm öğrencilere eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Uzaktan eğitim yöntemlerinin dezavantajlı kesimler ile eğitim çağı dışında kalanların kaliteli eğitim imkânlarına erişmesinde etkin bir araç olarak kullanılmasını sağlayacağız. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda kaliteli elaman yetiştirilmesini sağlayacak şekilde mesleki eğitimin kalitesini artıracak tedbirleri almaya devam edeceğiz. ‘En iyi okul eve en yakın okuldur’ ilkesi hayata geçirilecek ve aileler üzerinden önemli bir külfet kaldırılmış olacaktır” diye konuştu.

“ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE YENİ İMKANLAR”

Özel yetenekli öğrencilere yeni imkanlar sunacaklarını belirten Tuncer, “Özel yetenekli öğrencilerin eğitim kalitesinin geliştirilmesi için resmi okullar yanında özel teşebbüsün de alternatif okul ve öğretim modelleri uygulamasını teşvik edeceğiz. Fen bilimleri, sosyal bilimler, işletme, teknoloji, spor ve sanat gibi alanlarda özgün öğretim modellerinin geliştirilmesini teşvik edeceğiz. Mesleki ve teknik liselere devam eden öğrencilere verilen eğitim kalitesinin artırıldığı; buralardaki öğrenciler ile diğer liselerdeki öğrenciler arasındaki temel yetkinliklerdeki farkın kapatıldığı ve mezunlarının istihdam süreçlerinin de planlandığı politikalara öncelik vereceğiz” şeklinde konuştu.

“YÖK’E REFORM”

Yükseköğretim reformunu hayata geçireceklerini söyleyen Tuncer, “Bu çerçevede, üniversite özerkliğini odağına alan yeni bir ‘Yükseköğretim Çerçeve Yasası’ hazırlayacağız. Üniversite yönetiminin, özerklik ve hesap verebilirlik temelinde yeniden örgütlendirilmesini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA KAVAK VE LADİK İLÇELERİNDE SÜRDÜREN AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI ADEM, BU İLÇELERDE HALKEĞİTİM MERKEZLERİ TARAFINDAN AÇILAN SERGİLERİ ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.