“İnsanlar ve makamlar gelir geçer, önemli olan arkanızda sizinle anılacak eserler bırakmaktır”

“İnsanlar ve makamlar gelir geçer, önemli olan arkanızda sizinle anılacak eserler bırakmaktır”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediyenin yeni hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediyenin yeni hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Mahçiçek, “İnsanlar ve makamlar gelir geçer, önemli olan arkanızda sizinle anılacak eserler bırakmaktır” dedi.

Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2017’nin son çeyreğinde vatandaşlara hizmet vermeye başlaması planlanan belediye binası, mimarisiyle de Kahramanmaraş’a zenginlik katacak.

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şantiyeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Onikişubat Belediyesi Etüt Plan Proje Müdürü Ömer Cihat Özkarcı ve yüklenici firma yetkililerinden brifing alan Başkan Mahçiçek, böylesine güzel bir eseri hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

hizmet-binasi-(3).jpg

Mimarisi ve estetiğiyle Kahramanmaraş’a yakışır bir hizmet binasının ortaya çıkacağını dile getiren Mahçiçek, “Bugün Onikişubat Belediye Meclisimizin olağanüstü meclis toplantısı vardı. Toplantımızın ardından meclis üyesi arkadaşlarımızla, belediyemizin yeni hizmet binasının inşaatının ne durumda olduğunu görmeye geldik. Arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. İnşaatı gezdik ve güzel bir inşaat olduğunu bir kez daha müşahede etmiş olduk. Gerçekten de Onikişubat’a, Kahramanmaraş’a yakışır, mimari estetiği olan, güzel bir bina ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Binanın vaktinde bitmesini planladıklarını ve 2017 Ağustos’un da yeni binaya taşınmayı amaçladıklarını kaydeden Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

hizmet-binasi-(5).jpg

“İnsanlar gelip gider, görevler de gelip geçer. Esas olan bizimle anılacak, başka bir ifadeyle Onikişubat Belediyesi ile anılacak, Onikişubat Belediyesi’nin çalışanları ile anılacak, Onikişubat Belediyesinin Meclis Üyeleri ile anılacak bir takım güzel eserler bırakmak. Ben çalışma arkadaşlarımızla, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla böyle bir eseri yapacağımızı ve arkamızda bırakacağımızı ümit ediyorum. Allah ömür verirse inşallah bu binalar yüzyıllarca bu memlekete hizmet verecek. Zaten Onikişubat’a ve Kahramanmaraş’a da yakışan budur.”

2017’de hizmet vermeye başlayacak olan belediye binası, toplamda 8 kat olacak. Her türlü ayrıntının düşünüldüğü hizmet binasının kaba inşaatının Şubat ayında bitmiş olması planlanıyor. 69 bin metreküp istinat kazısı yapılan binada, şu ana kadar bin 552 ton demir kullanıldı. Yağmur suyu depolama alanlarının da oluşturulduğu binada, toplanan bu sular çevre sulamalarında kullanılacak. Binanın sıcak su ihtiyaçları da çatıya konulacak güneş enerjisi panellerinden sağlanacak. Son teknoloji güvenlik sistemlerinin de kullanılacağı hizmet binasında x-ray cihazları, turnikeler ve kamera sistemleri bulunacak. 

hizmet-binasi-(8).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.