İntihar Eden Kadının Kocası Hakim Karşısında

İntihar Eden Kadının Kocası Hakim Karşısında
Adana’da eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla önce polis merkezine giderek şikayetçi olan, ardından da intihar eden genç kadının kocası, 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.Mustafa...

Adana’da eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla önce polis merkezine giderek şikayetçi olan, ardından da intihar eden genç kadının kocası, 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Mustafa Şahin (25) ile evlenen Tuba Şahin (19), iddiaya göre evlendikten 5 ay sonra eşinden şiddet görmeye başladı. Genç kadın, bunun üzerine 23 Mart’ta Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi’ne giderek eşi Mustafa Şahin’den şikayetçi oldu. Tuba Şahin, ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. "Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir" diyen genç kadın, gece saat 01.00 sıralarında oturdukları apartmanın 7. katındaki evlerinin balkonundan atladı. Tek katlı iş yerinin üstüne düşen Tuba Şahin, ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Tuba Şahin’in ailesi, kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını öne sürdü. Bunun üzerine Tuba Şahin’e şiddet uyguladığı iddia edilen Mustafa Şahin tutuklandı. Ara kararla tahliye edilen Mustafa Şahin, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla tehdit, başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi, hakaret’ suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Mustafa Şahin, eşiyle herhangi bir sorunu olmadığını ileri sürerek, “Eşimin hem benim hem de kendi ailesiyle sorunları vardı. Anne ve babasını görmek istemiyordu. Olay günü beni işten aradı. Babasının anjiyo olacağını, oraya gitmek istediğini söyledi. Ben de ‘tamam’ dedim. Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında işten çıktım eve gittim. Eşim, bana ’Sen adam mısın, erkek misin’ gibi sözler söyledi. Daha sonra ailem de geldi. Delirmiş gibiydi, etrafa saldırmaya başladı. Yan odaya geçti, bilgisayarı ve abajuru kırdı. Benim boğazıma sarıldı. İtekleyince mutfağa gidip bıçak aldı. Bıçağı önce bana doğrulttu, sonra kendi boğazına dayadı. Eşimin elinden bıçağı aldım ve ablamdan polisi aramasını istedim. Eve gelen polise eşimi teslim ettim. Ben eşimden, eşim de benden şikayetçi olmayınca eşimi polisler karakola götürdü. Oradan da ailesi almış. İntihar olayı da o günün gecesi oldu. Eşime yönelik herhangi bir şiddet uygulamadım. Eşimin psikolojik sorunları nedeniyle iki kez hastaneye götürdüm" dedi.

Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

ADANA'DA EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İDDİASIYLA ÖNCE POLİS MERKEZİNE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLAN, ARDINDAN DA İNTİHAR EDEN TUBA ŞAHİN'İN KOCASI MUSTAFA ŞAHİN, 28 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANMAYA BAŞLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.