İpekyolu Belediyesi’nden Park Yapımı

İpekyolu Belediyesi’nden Park Yapımı
Van’ın İpekyolu Belediyesi, ilçede 45 parkın yapımına devam ederken, kent merkezinde ise 32 dönümlük bir alanda yeni bir parkın yapımına başladı.İpekyolu Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan e...

Van’ın İpekyolu Belediyesi, ilçede 45 parkın yapımına devam ederken, kent merkezinde ise 32 dönümlük bir alanda yeni bir parkın yapımına başladı.

İpekyolu Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan en büyük park olma özelliği taşıyan Bostaniçi Parkı’nın yapımına başlandı. 32 dönüm üzerinde kurulacak olan parkta peyzaj, lavabo, yürüyüş alanı, piknik masaları ve spor aletlerinin yanı sıra tam bir mesire alanı olması hedefleniyor. 3 ay içerisinde halkın hizmetine sunulması beklenen parktaki çalışmaları yerinde inceleyen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, ilçede park için alan bulmakta zorlandıklarını ve bulunan alanların ise küçük olmasına dikkat çekti. Keser, "Park için belediye olarak mağduriyet yaşıyoruz. Buna rağmen kırsal mahalleler başta olmak üzere İpekyolu ilçesine 45 park yaptık. Bunların 30’unu kırsal mahalle, yani daha önce köy statüsünde olan mahallelerde halkın hizmetine açacağız. Şimdi yapımına başladığımız park ise 16 dönüm belediyenin, 16 dönüm de TOKİ’nin olmak üzere 32 dönümden oluşuyor. 15 yıldır halka kapalı olan bu bahçeyi daha modern bir hale getirerek halkın mesire alanı olarak kullanmasını sağlayacağız. Bu park, İpekyolu ilçesi için en büyük park olma özelliğini taşımakta. Parkın üç ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Tabi park yapımına başlamadan önce bahçesinin içerisine bulunan meyve ağaçlarının yanına bin ağaç daha dikti. Şimdi ise parkın alan düzeltilmesi yapılıyor. Barbüke, peyzaj, yürüş alanı, çatılı piknik masaları, lavabo ve spor aletlerinin de bulunacağı parkımıza Fahrettin İnan arkadaşımızın adını verdik’’ dedi.

İPEKYOLU BELEDİYESİ PARK YAPIMINA DEVAM EDİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.