Irak Güçleri Anbar’ı Geri Almak İçin Işid’le Savaşıyor

Irak Güçleri Anbar’ı Geri Almak İçin Işid’le Savaşıyor
Geçtiğimiz Salı günü Irak’ın en büyük eyaleti olan Anbar’ı geri almak için operasyon başlatan Iraklı güçlerin IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.Irak, geçtiğimiz Salı günü ülke...

Geçtiğimiz Salı günü Irak’ın en büyük eyaleti olan Anbar’ı geri almak için operasyon başlatan Iraklı güçlerin IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.

Irak, geçtiğimiz Salı günü ülkenin batısındaki Anbar eyaletini geri almak için operasyon başlatmıştı. Bu kapsamda Selahattin eyaletinden başlayarak güneye doğru ilerleyen askeri birlikler, bölgeyi yeniden ele geçirmek için IŞİD’le mücadeleye girdi. Şii milislerin de destek verdiği Irak ordusunun, IŞİD militanlarıyla girdiği sıcak çatışma kameraya yansıdı.

Öte yandan, Anbar eyaleti için operasyon başlatıldığının duyurulmasının ardından, terör örgütü IŞİD dün eyaletteki Iraklı güçleri hedef alarak intihar saldırıları düzenlemişti. Karma ve Felluce arasında bulunan El Mazra’daki muharebe karakolunu hedef alan 3 IŞİD militanı, 30 Irak askerinin ölümüne neden olmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.