Irak Ordusu 100 Işid Militanını Öldürdü

Irak Ordusu 100 Işid Militanını Öldürdü
Irak ordusunun düzenlediği operasyonlarda 100 kadar IŞİD militanını öldürülürken 16 köy de IŞİD militanlarından geri alındı.

- Irak ordusunun düzenlediği operasyonlarda 100 kadar IŞİD militanını öldürülürken 16 köy de IŞİD militanlarından geri alındı.

Irak Ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından IŞİD’e karşı yürütülen operasyonların neticesinde başkent Bağdat’ın batısındaki Ramadi kenti civarındaki 16 köy IŞİD teröristlerinden temizlenerek geri alınırken 100 kadar IŞİD militanı da öldürüldü. Irak ordusu tarafından Felluce şehrine yapılan hava saldırılarında ise 50 IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanlarının Ramadi’nin batısındaki Hadisa, Barvanah ve Hafece kasabalarında devam eden operasyonlarda öldürüldü. Irak Başbakanı Haydar El Abadi, IŞİD kontrolünde bulunan yerleşim yerlerinde IŞİD militanlarının sivillerle karışık olması nedeniyle daha fazla masum insanın ölmemesi için orduya saldırıları durdurma talimatı verdi. El Abadi, “İki gün IŞİD’in kontrolündeki yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanların durdurulması talimatını verdim” dedi. El Abadi, ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde ilerleyen IŞİD’e karşı askeri mücadele verecekleri taahhüdünde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.