Irak Ve Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Irak Ve Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olanlar için Malatya’da yardım kampanyası başlatıldı.

- Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olanlar için Malatya’da yardım kampanyası başlatıldı.

Malatya Barış ve Demokrasi Bileşenleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi komşumuz Irak ve Suriye’de yıllardır yaşanan iç karışıklıklar yeni bir boyut kazanarak kanlı iç boğazlaşmaya dönüşmüş bulunmaktadır.

Yaşanan bu kanlı iç çatışmalar üzerinden bölgenin eneji ve doğal kaynaklarına sorunsuz ve uzun vadeli erişim için Küresel güçlerin desteği ile devşirilerek bu coğrafyanın kadim ve mazlum haklarına saldırtılan acımasız çeteler. Sınır tanımamakta binlerce masum insanı öldürmekte kadınları kaçırıp rehin tutarak insanlık suçu işlemektedirler.

İinsanlık adına yaşanan bu trajedi ve drama son verilmesi için hepimizin herkesin sorumluluğu vardır. Şu an on binlerce Ezidi Kürd, Türkmen, Arap ve farklı inanç ve kültürden insan ölüm thlikesiyle karşı karşıyadır. Bir yandan IŞİD’in vahşi saldırıları, bir yandan açlık ve susuzluk nedeniyle her gün yüzlerce insan yaşamını yitirmektedir. Bu nedenlerle tüm ulusları, yardım ve sivil toplum kuruluşları, tüm hayırseverleri ve ben insanım diyen herkesi duyarlılığa çağırıyoruz. Bu sorumluluk sadece birkaç sivil toplum kuruluşunun değil, bütün insanlarımızın sorumluluğudur” ifadeleri kullanıldı.

“Tüm halklarımızı, tüm hemşerilerimizi, tüm sivil siyasi kurum ve kuruluşlarımızı ‘İmdat hawar’ anlayışıyla seferberliğe çağırıyoruz. Oluşturulan yardım koordinsyonumuz Malatya’da gerekli tüm çalışmaları yaparak yapılan yardımları ayrımsız bir biçimde savaş mağduru olan herkese (Ezidi, Kürd, Türkmen, Arap) ulaştırılacaktır” denilen açıklamanın sön bölümünrde şunlar belirtildi:

"Acil olarak kuru gıda (çay-şeker-nohut- fasulye-yağ-salça vb.) temizlik malzemesi, çocuk bezi, maması, kadın ihtiyaçları, ilaç, battaniye ve kulanılmamış giysilere ihtiyaç duyulmaktadır.”

Malzemelerin teslim edilecek yerin, Pir Sultan Abdal Dernek binası olduğu kaydedilerek vatandaşlar duyarlı olmaya çağırıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.