Iraklı Kanser Hastası Çareyi Adana’da Buldu

Iraklı Kanser Hastası Çareyi Adana’da Buldu
Kuzey Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan kanser hastası Halid Muhammed Abdallad, hastalığına çareyi Adana’da buldu.

- Kuzey Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan kanser hastası Halid Muhammed Abdallad, hastalığına çareyi Adana’da buldu.

Irak’ın Dohuk kentinde serbest meslekle uğraşarak hayatını kazanan evli ve 3 çocuk babası 44 yaşındaki Halid Muhammed Abdallah, şiddetli ve geçmeyen öksürük şikayeti ile yaşadığı şehirdeki bir hastaneye başvurdu. Buradaki doktorların yaptıkları tetkikler sonucunda akciğerinde kötü huylu kitle tespit ettikleri Abdallah, sonuçlardan emin olmak için değişik doktorlara müracaat etmeye karar verdi.

Gittiği tüm doktorlardan akciğer kanseri teşhisi ile dönen Abdallah’a acilen ameliyat olması gerektiği fakat bu tümörün yerinin operasyon yapılması için çok riskli bir bölgede olduğu ve bu ameliyatın başarı şansının Irak koşullarında yok denecek kadar az olduğu bilgisi de verildi. Bunun üzerine Abdallah, bir tanıdığının tavsiyesi ile Türkiye’ye gelerek Acıbadem Adana Hastanesi’ne başvurdu.

BİR AKCİĞERİ TAMAMEN ALINDI

Adana’ya gelen Halid Muhammed Abdallah’ın tedavisini hastanede Göğüs, Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tümer Ulus üstlendi. Prof. Ulus, Irak’lı Abdallah’ı gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından hemen ameliyata aldı ve akciğerinin birini tamamen çıkartarak tümörü temizledi. Başarılı geçen ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınmaksızın direkt olarak normal odaya alınması uygun görülen Abdallah 4 gün içerisinde de hastaneden taburcu oldu.

Tedavi olmak için Irak’tan gelip hastanelerine başvuran Abdallah’a gerekli tüm tetkiklerin yapılmasının ardından hastalığın yayılmadığını gördüklerini söyleyen Prof. Tümer Ulus, ancak bu tümörün akciğerde ameliyat açısından çok sıkıntılı olduğunu belirtti. Ulus, "Biz de tümörün tamamını çıkartmak adına hastanın akciğerinin birini tamamen aldık. Operasyonun ardından hastamızın akciğer kanseri yönünden herhangi bir sıkıntısı olmamasına rağmen,sadece koruyucu tedbir olarak, 1 ay sonra kemoterapi tedavisi almasının uygun olacağını hastanemizin tıbbi onkoloji uzmanı doktorları ile beraber istişare ettik.Tüm bunların sonucunda hastamızın sağlığı şu an gayet iyi ve her şey yolunda” dedi.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından ülkesine dönmeden önce Acıbadem Adana Hastanesi’nde Prof. Tümer Ulus’a son kez muayene olan Abdallah, doktoruna ve tüm ekibe teşekkür ederek kemoterapi görmek üzere tekrar geleceği güne kadar Türkiye’den ayrılarak Irak’a döndü.

IRAKLI KANSER HASTASI ÇAREYİ ADANA’DA BULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.