İran Sınırında Protesto

İran Sınırında Protesto
Van’ın Saray ilçesi sınırında, İran’da siyasi gerekçelerle Kürtlerin idama mahkum edilmesi nedeniyle protesto yapılırken, cezaevinde açlık grevi yapanlar için de destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Tutu...

Van’ın Saray ilçesi sınırında, İran’da siyasi gerekçelerle Kürtlerin idama mahkum edilmesi nedeniyle protesto yapılırken, cezaevinde açlık grevi yapanlar için de destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Tutuklu Yakınları Derneği (TUYAD-DER) öncülüğünde Saray Kapıköy Sınır Kapısı’nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Kürtçe ve Türkçe pankartlarla İran sınırına doğru yürüdü. Burada bir konuşma yapan TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, İran’ın Kürt sorununa yaklaşımında insanlık dışı uygulamalarına devam ettiğini söyledi. Aygün, “İran İslam Cumhuriyeti’ni, Kürt direniş esirler üzerindeki bu idam ve tecrit politikalarından vazgeçmeye, Kürt halkını ve demokratik Türkiye toplumunu da İran İslam Cumhuriyeti’nin bu vahşeti başta olmak üzere, tüm mazlum halkları sahiplenmeye ve demokratik mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.