İran’da Yüz Binlerden İsrail Protestosu

İran’da Yüz Binlerden İsrail Protestosu
Uluslararası Kudüs Günü Yürüyüşü kapsamında bir araya gelen yüz binlerce İranlı, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları protesto ederek, Filistin’e destek verdi. İran’ın başkenti Tahran’da toplana...

Uluslararası Kudüs Günü Yürüyüşü kapsamında bir araya gelen yüz binlerce İranlı, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları protesto ederek, Filistin’e destek verdi.

İran’ın başkenti Tahran’da toplanan yüz binlerce kişi, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları kınadı. İsrail karşıtı sloganlar atan kalabalık, pankartlar açarak Filistin’e destek verdi. Göstericiler, İsrail’in bir an önce Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırması gerektiğini belirttiler. Filistinlilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren kalabalık, “Terörist İsrail” yazılı pankartlar açarak İsrail hükümetine sert tepki gösterdi. İran’ın başkenti Tahran’ın yanı sıra İran’daki diğer kasaba ve şehirlerde de benzer yürüyüşler düzenlendi.

İran’da 1979 yılında devrim yaparak İslam Cumhuriyeti kuran Humeyni, Ramazan ayının son cuma gününü Uluslararası Kudüs Günü olarak ilan etmişti. O günden sonra dünyanın birçok noktasında Müslümanlar, Ramazan’ın son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamaya başladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.