İranlı İş Adamlarından Ticari Ortaklık Çağrısı

İranlı İş Adamlarından Ticari Ortaklık Çağrısı
İranlı iş adamları, Menemen Ticaret Odası ve İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi’ne (İZBAŞ) yaptıkları ziyarette, İzmirli iş adamlarına seslenerek ticari ortaklık çağrısında bulundu.

- İranlı iş adamları, Menemen Ticaret Odası ve İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi’ne (İZBAŞ) yaptıkları ziyarette, İzmirli iş adamlarına seslenerek ticari ortaklık çağrısında bulundu.

Menemen Ticaret Odası’nı ziyaret eden İranlı iş adamları, İran ile çalışan veya çalışmak isteyen firmalar ile ikili görüşmeler yapmak istediklerini ve ticari ortaklığın her iki ülkenin ticari ilişkileri açısından iyi olacağını belitti. İran İslam Cumhuriyeti Büyük Elçiliği Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom tarım, turizm ve tekstilde işbirliğini geliştirmek istediklerini ve İran’da yatırım yapacak Türk firmalarına da büyük elçilik olarak yardıma hazır olduklarını söyledi.

Türkiye ve İran arasındaki ticarette sıkıntılar olduğunu söyleyen İran Tahran Ticaret Sanayi Madenler ve Tarım Odası Başkanı Yahya Al-Assad ise şu şekilde konuştu:

“Yalnız sıkıntılar olduğu gibi olanaklar da var. Bu sıkıntılar girişimciler tarafından giderilebilir ve yeni pazarlar açılabilir. İki ülke arasında mevcut ticaret birkaç katı potansiyele sahip. Organizasyon esnasında yapılacak olan ikili görüşmelerin buna hizmet etmesini bekliyoruz.”

Ayrıca iki ülke arasındaki yatırım olanaklarının da görüşüldüğü toplantı sonrasında heyet İzmir Serbest Bölgesi’ni ziyaret etti. Heyet mensupları Türk işadamları ile bir araya gelerek ziyaret esnasında ikili görüşmelerde de bulundular. İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, bölgelerinde birçok İranlı yatırımcı bulunduğunu ve İzmir Serbest Bölgesi’ne yeni İranlı yatırımcıları görmek istediklerini söyledi.

İRANLI İŞ ADAMLARINDAN TİCARİ ORTAKLIK ÇAĞRISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.