İş Garantili Balon Pilotları Yetiştirilecek

İş Garantili Balon Pilotları Yetiştirilecek
Kapadokya turizminde önemli bir yeri olan sıcak hava tur balonlarına eğitimli yeni pilotlar geliyor. Bölgedeki en etkili dört balon şirketi olan Atmosfer Balon, Kapadokya Balon, Rainbow Balon ve Sulta...

Kapadokya turizminde önemli bir yeri olan sıcak hava tur balonlarına eğitimli yeni pilotlar geliyor. Bölgedeki en etkili dört balon şirketi olan Atmosfer Balon, Kapadokya Balon, Rainbow Balon ve Sultan Balon firmaları, Dorak Holding sponsorluğunda iş garantili pilot eğitim programı başlatıyor.

5 yıl süreyle iş garantisi verilen balon eğitiminin okul giderleri (kurs ücreti, pilot kıyafeti, kitap) ile ulaşım ve konaklama gibi tüm masrafları projenin sponsoru Dorak Holding tarafından karşılanacak. Projenin teorik bilgi ve uçuş eğitimleri ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş olan Nevşehir ili Ürgüp ilçesinde bulunan Kapadokya Uçuş Eğitim Organizasyonu tarafından verilecek.

20 Nisan’a kadar başvuruların alınacağı ilk eğitimin kontenjanı ise 20 kişi. Hava şartlarına bağlı olarak 3-4 ay devam edecek kurs sonunda başarılı olan adaylar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen balon pilotu lisansına kavuşacak.

Yetkililer, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına böyle bir eğitim programı başlattıklarını belirterek, hem güvenlik, hem de hizmet kalitesinin artırılması adına eğitimlerin devam edeceğini söylediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.