İş Ve Kariyer Fuarı 17-18 Kasım’da

İş Ve Kariyer Fuarı 17-18 Kasım’da
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) bu yıl 5.’sini düzenlediği İş ve Kariyer Fuarı, 17-18 Kasım 2015 tarihlerinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Bu yılki fuara 74’ü özel sektör...

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) bu yıl 5.’sini düzenlediği İş ve Kariyer Fuarı, 17-18 Kasım 2015 tarihlerinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Bu yılki fuara 74’ü özel sektör firması olmak üzere 85 kurumun katılması bekleniyor.

Mersin İŞKUR koordinesinde gerçekleşecek olan “5. İş ve Kariyer Fuarı” organizasyonuna destek veren kurum ve kuruluş temsilcileri, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, fuarın tanıtımı konusunda yapılacak organizasyonlar ele alınırken, fuar tarihi de belirlendi. Toplantıda, İş ve Kariyer Fuarı’nın 17-18 Kasım 2015 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Fuar organizasyonu sorumlusu Serkan Özada, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün itibariyle fuara 85 kurum ve kuruluşun başvuru yaptığını belirtti. Başvuru yapan kurumların 74’ünün özel sektör firması olmasının dikkat çekici olduğunu dile getiren Özada, 2014 yılında yapılan organizasyonda 52 özel sektör firmasının stant açtığı düşünüldüğünde, 2015 dönemi iş arayanlarla işverenleri buluşturan fuar organizasyonun firma ayağında büyük başarı sağlandığını vurguladı. Özada, halen işveren taleplerinin geldiğini de kaydetti.

Fuar boyunca iş arayanların, stant açan kurum ve kuruluşlara iş başvurusu yapabileceklerini vurgulayan Özada, “Aynı zamanda sektör hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, üniversite öğrencileri, meslek lisesi öğrencileri, daha iyi şartlarda iş arayanlar için de fuar organizasyonu büyük bir fırsat olacak” dedi.

Öte yandan, fuara ilişkin açıklama yapan Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, İŞKUR olarak Mersin’de iş arayanlar ve işverenler arasında oluşturulan sinerjinin her dönem daha da arttığını ve daha fazla ilgili gördüğünü kaydetti. Hedeflerinin, iş arayanların kariyer hedeflerine olumlu katkı sağlamak olduğunu ifade eden Kutlu, üniversite öğrencilerinin daha mezun olmadan iş gücü piyasasını tanımalarını ve son dönemde trend haline gelen işbaşı eğitim programından işverenlerin daha fazla yararlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.