İş Yeri Kurşunlayıp Adam Bıçaklayana "Ev Hapsi" Cezası

İş Yeri Kurşunlayıp Adam Bıçaklayana Ev Hapsi Cezası
Adana’da toplu taşıma durağını kurşunlama ve bir kişiyi bıçaklama suçundan adliyeye sevk edilen zanlıya nöbetçi mahkeme, "ev hapsi" cezası verdi.Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Mesta...

Adana’da toplu taşıma durağını kurşunlama ve bir kişiyi bıçaklama suçundan adliyeye sevk edilen zanlıya nöbetçi mahkeme, "ev hapsi" cezası verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Mestanzade Mahallesi’nde meydana geldi. Mestanzade Mahallesi’nde 30 Mart 2015 günü bir kişi bıçaklandı. Polis yaptığı araştırmada zanlının Berk D. (21) isimli şahıs olduğunu belirledi. Polis zanlıyı bulmak için çalışma başlatırken, 12 Nisan 2015 günü bu kez de Manisalı Alibey Caddesi üzerindeki bir toplu taşıma durağına ateş açıldı. Polis olay yerine gelerek yaptığı çalışmada olayı 13 gün önce bir kişiyi bıçaklayan Berk D. isimli şahsın gerçekleştirdiğini belirledi. Polis yaptığı araştırmada zanlının olayı 11 Nisan’da durağa ait bir toplu taşıma aracına binen Berk D.’nin kendisinden sonra araca binenlerden paraları toplayarak sürücüye verince sürücünün “muavine ihtiyacım yok” dediği, buna sinirlenen Berk D.’nin de sürücü ile tartışıp araçtan inip bir gün sonra durağa ateş açtığını belirledi. Polis bunun üzerine zanlıyı yakalamak için çalışmalara hız verdi. Polis zanlıyı 24 Nisan 2015 günü Namık Kemal Mahallesi’ndeki evinde yakaladı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Berk D, “Sıra durak başkanına gelecek. Herkes ayağını denk alsın” diyerek tehditler savurdu.

Adliyede savcı karşısına çıkan zanlı tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ise zanlıyı dinledikten sonra bıçaklama ve iş yeri kurşunlama olaylarından dolayı ilginç bir ceza verdi. Hakim zanlıya mahkeme sonuçlanana kadar "Evde adli kontrol" yeni "ev hapsi" cezası vererek, tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Zanlı, polis tarafından mahkemeden alınarak ev hapsini çekmesi için evine götürüldü. Zanlı duruşmalar dışında evden dışarı çıkamayacak, mahkeme günleri sadece adliyeye gelebilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.