İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudular

İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudular
Erzincan Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetlerine farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlendi. Programda Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin İstiklal Marşın...

Erzincan Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetlerine farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlendi. Programda Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin İstiklal Marşını işaret diliyle okunmaları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Akşamüzeri düzenlenen programda el sanatları alanında 9 dalda bulunan kurslardaki kursiyerlerin kendi el emekleri ile oluşturmuş olduğu el sanatı ürünler sergiye sunuldu.

Gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Vali Yardımcıları, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Erzincan halkı katılım gösterdi.

Düzenlenen program Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlarken, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin İstiklal Marşını işaret diliyle okunmaları ise izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program akabinde ise yine kursiyerler tarafından tasarlanmış olan giysi defilesi sunuldu. Son olarak ise el sanatları ürünlerinin gösterime sunulduğu çadırlar protokol üyeleri ve Erzincan halkının tanıtımına ve satışına sunuldu. Sunulan el sanatları çadırında kursiyerler tarafından Vali Kahraman’a bir tespih hediye edilirken, serginin sonunda yer alan “Erzincan Hatırası” platformu önünde Vali Kahraman fotoğraf çekildi.

Programın açılış konuşmasında konuşan Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz, “1 Eylül 2014 tarihinden 22 Mayıs 2015 tarihine kadar, genel kurslar, mesleki kurslar ve okuma kursları alanlarında 80 dalda 495 kursun açıldığını bu kurslarda ise 12 bin 336 kursiyerin kayıt yaptırdığını 232’sinin ise devam etmekte olup, 263 kursun ise tamamlanmış olduğunu belirterek eğitimlerine tamamlayan 5 bin 523 kişiye ise belgelerinin verildiğini ifade etti.

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise “Milli Eğitim Bakanlığımız örgün ve yaygın eğitim vasıtasıyla fertlerimizin eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. İlimizde 40 bin 400 öğrencimiz 2 bin 212 derslikte 3 bin 125 öğretmen ile hem nitelik hem nicelik bakımından ilimizin ülkemizde olması lazım olan yere getirilmesi için yoğun çabalar sarf etmektedir” dedi.

Son olarak ise konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise, “Bizim kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşatan bir dizi kurslarla ortaya güzel ürünler çıkartan kardeşlerimi kutluyorum. Bizler bu kurslarda ilimiz olarak Türkiye hatta Avrupa ortalamasının üzerindeyiz. Bu kurslar meslek edindirme dışında girişimcilik ruhun gelişimine katkıda bulunuyor. İnsanı merkeze alan katma değeri yüksek olur. Teknolojinin hızla ilerlediği bu çağda gelişime ayak uyduracak bir topluma her zaman ihtiyacımız vardır. İnsan daima hem bir öğrenci hem de bir öğretmendir. İnsan bildiğinin öğretmeni bilmediğinin de öğrencisidir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.