İşçiler Yol Kapatarak Eylem Yaptı

İşçiler Yol Kapatarak Eylem Yaptı
Afşin-Elbistan B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has, hiç kimsenin işten çıkarılmaması için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini belirtti

Afşin-Elbistan B Termik Santralindeki bir taşeron firmada çalışan işçiler, santrala giden yolu keserek eylem yaptı.

  15 günlük ihale boşluğundan dolayı ihaleyi alan taşeron firmanın kendilerini işten çıkaracağını iddia eden işçiler, eylem yaptı. Afşin-Elbistan B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has, hiç kimsenin işten çıkarılmaması için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini söyledi. İşçilerin zor şartlarda çalıştığını ifade eden Müdür Has, olayı üst makamlara ilettiğini kaydetti. Has, şunları ifade etti:

  “Bize gelen yazı şu, müdür yardımcısına saldırı, AEL İşletme müdürlüğündeki darp olayları neticesinde genel müdürlük A, B ve Linyit İşletmelerinde artık hizmet alımı ihaleleri kişi sayısını, yaklaşık maliyeti ve işin süresine bakılmaksızın ikinci bir talimata kadar genel müdürlüğümüz, ihtisas dairelerimizce bu ihaleler yapılacak. Bu arkadaşlarımızın mağdur olmasından biz de keyif almıyoruz. Bizim burayla ilgili olarak bir yetkimiz yok. Bu durumu anlattım. Bizim insanımız mağdur oluyor.  Ben yukarılara şu anda da bilgi verdim, sizin mağduriyetinizi anlattım. Alınmış bir kara var, itiraz süreçleri bekleniyor. Ben Mustafa Has olarak diyorum ki, elimden geleni yaparım. Burada haklıyken arkadaşları daha fazla mağdur etmeyin.”

  Eylem alanına gelen Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ise, işçileri sakinleştirerek, bir tek yaptırım güçlerinin birlik içinde hareket etmek olduğunu söyledi. Kılıç, işçilere hitaben şu ifadelere yer verdi:

  “Bu süre acaba gerçekten boşluk mu yoksa geçiş dönemi mi o da var? Şimdi aslında taşeronda olsa işin devamlılığı esastır. Taşeron değişebilir ama işçi değişmez. Burada siyasi bir tezgah olabilir. Sadece bizim burada yaptığımız eylem yol kesme eylemi. Bizim işçi olarak bir tek yaptırım gücümüz var. Birlik olacağız. Burada gerçekten mağdur ediliyorsunuz, en ağır şartlarda çalışıyorsunuz, en az ücreti alıyorsunuz, sağlığınız hiçe sayılıyor, iş güvenceniz yok, bu duruma getirdiler. Burada siyasi davranılıyor. Asgari ücretle çalışıyorsunuz, ona rağmen de bu kadar zulüm görüyorsunuz. Şuanda güvenlik güçlerimiz ve müdürümüzün de sözüne istinaden bu eylemi bugünlük sonlandıralım. Genel müdürlük ile de görüşelim.”

  Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, eyleme katılan işçiler daha sonra sessizce dağılarak, yolu tekrar ulaşıma açtı.

654-254.jpg655-476.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.