İşçilerin Makine Nöbeti

İşçilerin Makine Nöbeti
Bursa, otomotiv fabrikalarındaki işçilerin üretim durdurma kriziyle sarsılırken, bir plastik fabrikasındaki 50 civarında işçi ise, aylardır maaş alamadıklarını gerekçe göstererek makinelerin önünde nö...

Bursa, otomotiv fabrikalarındaki işçilerin üretim durdurma kriziyle sarsılırken, bir plastik fabrikasındaki 50 civarında işçi ise, aylardır maaş alamadıklarını gerekçe göstererek makinelerin önünde nöbet tutmaya başladı.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren poşet ambalaj fabrikasında aylardır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, işyerindeki makinelerin başka yere taşımaması için üç gündür makine nöbet tutuyor. Maaşlarını ve tazminatını almadan bir yere gitmeyeceklerini ifade eden işçiler, işyeri sahibinin Haziran ayına senet, tazminat alacakları için ise üç aylık senet teklifini kabul etmedi.

Fabrika sahibinin makineleri başka yere taşıdığını iddia eden çalışanlar, "Cuma gününden beri burada sadece maaş alacaklarımızı bekliyoruz. Ama bize doğru dürüst bir açıklama yapan yok. Burada olmasak, makineleri söküp alıp götürecekler. Biz gece gündüz aç susuz bekliyoruz. Kimsenin de bize açıklama yaptığı yok. Mart ayından buyana maaş alamıyoruz" dedi.

"BEN ONUN İÇİN KAYSERİ’DEN GELDİM"

Kayseri’den işveren tarafından Bursa’ya getirildiğini dile getiren Mustafa İpek isimli işçi de mağdur olduğunu söyledi. İpek, şöyle devam etti:

"Sekiz yıldır buradayım. Patronumuz yaklaşık 6-7 aydır düzensiz maaş veriyor. Son üç aydır tamamen bozdu, maaşlarımızı sürekli aksatıyor. ‘Haziran’da vereceğim’ diye bizi aldattı, mağdur olduk, kandırıldık. Kredi kartlarımız patladı, kredilerimiz patladı. Ben kiracıyım, kendisi beni Kayseri’den getirtti, beni buraya yerleştirdi. 8 yıllık elemanıyım. Bana sırtını döndü gitti, kiradayım, eşim çocuğum ben, başka kimsem yok. Tamamen bizi mağdur etti. Hiçbirimizin cebinde 5 kuruş yok. Adam gibi gelip bize açıklama yapan da yok. Vicdanı varsa gelsin maaşlarımızı versin, tazminatımı da bırakmıyorum. Ama burada bazı insanlar sadece maaşlarını istiyor. Ama ben tazminatımı bırakmam, gittiği yere kadar gideceğim."

Sekiz aydır işyerinde çalışan Hüseyin Baran ise "Sürekli düzeleceğini söylediler. Son bir haftadır fabrikanın kameraları söküldü. Ardından bizi fabrikaya çağırmadılar. Sonra toplanıp geldik, ne iş çevirdiklerini öğrenmek için adamlar makineleri taşımaya çalışıyorlar. Sen bize açıklama yapmadan, makineleri taşıyorsun. Ben 2,5 aydır maaş alamıyorum. Burada çalışanların en az maaşı 2 bin lira. Bize açıklama yapmadı. Makinelerin çıkmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Telefon ile irtibata geçilen işveren temsilcisi ise "İşçilerin maaş alacakları için Haziran ayına senet, tazminat alacakları için de üç aylık senet teklifi ettik. Kabul etmediler. Banka hesaplarına bloke konuldu. Durum düzelirse üretim yeniden başlar" diye konuştu.

BURSA, OTOMOTİV FABRİKALARINDAKİ İŞÇİLERİN ÜRETİM DURDURMA KRİZİYLE SARSILIRKEN, BİR PLASTİK FABRİKASINDAKİ 50 CİVARINDA İŞÇİ, AYLARDIR MAAŞ ALAMADIKLARINI GEREKÇE GÖSTEREREK MAKİNELERİN ÖNÜNDE NÖBET TUTMAYA BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.