Işid 3 Köyü Öso’dan Aldı

Işid 3 Köyü Öso’dan Aldı
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü IŞİD arasında sabah saatlerinde başlayan çatışmalar sonrası 3 köy IŞİD’in kontrolüne geçerken, bomba sesleri sınır köylerinden duyuluyor.ÖSO ile IŞİD birbirl...

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile terör örgütü IŞİD arasında sabah saatlerinde başlayan çatışmalar sonrası 3 köy IŞİD’in kontrolüne geçerken, bomba sesleri sınır köylerinden duyuluyor.

ÖSO ile IŞİD birbirlerine ağır silahlar, dokça, tank, top ve havanlar ile birbirlerine saldırdı. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalar sonucu ÖSO’nun kontrolünde bulunan Harceli, Havvar Kilis ve Delha köyleri IŞİD’in kontrolüne geçti. IŞİD’in ilerleyişini engellemek için koalisyon uçakları, IŞİD mevzilerini bombaladı. Çatışma ve patlama sesleri sınır köylerinden duyulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor. ÖSO ile IŞİD arasındaki çatışmalar sınır köylerinden duyulurken, atılan havan, top ve tank mermileri nedeniyle dumanların yükseldiği bölgede çatışmalar çıplak gözle görülüyor. İki ateş arasında kalan Suriyelilerin bazıları güvenli bölgelere kaçarken, az da olsa bazı Suriyeliler illegal yollarla Türkiye’ye geliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında zırhlı araçlarla devriye geziyor. Sınır hattını kapatan askerler bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU (ÖSO) İLE TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD ARASINDA SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN ÇATIŞMALAR SONRASI 3 KÖY IŞİD’İN KONTROLÜNE GEÇERKEN, BOMBA SESLERİ SINIR KÖYLERİNDEN DUYULUYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.