Işid İkinci Japon Rehineyi De İnfaz Etti

Işid İkinci Japon Rehineyi De İnfaz Etti
Terör örgütü IŞİD rehin olarak tuttuğu ikinci Japon rehineyi de infaz etti. IŞİD tarafından akşam saatlerinde yayınlanan videoda gazeteci Kenji Goto’nun kafa kesme görüntüleri yer aldı.

- Terör örgütü IŞİD rehin olarak tuttuğu ikinci Japon rehineyi de infaz etti. IŞİD tarafından akşam saatlerinde yayınlanan videoda gazeteci Kenji Goto’nun kafa kesme görüntüleri yer aldı.

IŞİD’in John ismiyle bilinen yüzü maskeli infazcısı Japon rehine Goto’nun infazından önce elinde salladığı bıçakla Japon hükümetine mesaj verdi. Açıklamada, “Şeytani koalisyondaki ahmak müttefikleriniz gibi siz de bizim yetki ve güce sahip hilafetimizi şimdi anlamış olmalısınız. Bütün ordumuz sizin kanınıza susamış haldedir” dedi. Japon Başbakanı Şinzo Abe’ye hitaben konuşan terörist, “Abe, bu kazanılamaz savaşta yer alma konusunda aldığın pervasızca karar yüzünden bu bıçak sadece Kenji’yi kesmeyecek. Senin halkından bulduklarımızı da katledeceğiz. Japonya için kabus başlasın” dedi.

IŞİD elinde tuttuğu iki Japon rehine karşılığında fidye istemişti ve geçtiğimiz hafta verilen sürenin dolması üzerine Japon rehinelerden Haruna Yukawa’yı infaz etmişti. Daha sonra şartları değiştiren IŞİD diğer Japon rehine Kenji Goto ve elindeki Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’nin serbest bırakılmasına karşılık, 2005’ten bu yana Ürdün’de tutuklu bulunan Sacide er-Rişavi’nin kendilerine teslim edilmesini istemişti. Ancak bu görüşmelerden de sonuç çıkmaması üzerine IŞİD bu akşam saatlerinde Kenji Goto’nun da infaz görüntülerini yayınladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.