Işid Türk Konvoyunu Durdurdu Mu ?

Işid Türk Konvoyunu Durdurdu Mu ?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,"Haber yanlış. 1921’den bu yana oradaki askerimizin lojistik ihtiyacı karşılanır. Hedef fasıl olmuştur" dedi. Davutoğlu, Meclis’teki 23 Nisan resepsiyona katıldı.Davut...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,"Haber yanlış. 1921’den bu yana oradaki askerimizin lojistik ihtiyacı karşılanır. Hedef fasıl olmuştur" dedi.

Davutoğlu, Meclis’teki 23 Nisan resepsiyona katıldı.

Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Ermeni soykırımı ile ilgili açıklama yasamasını değerlendirerek, "Bu yapılan açıklamanın sürecin bir parçası olduğunu görebiliriz. Bütün kayıpların insani kayıp değerlendirilmesine yönelik tutumumuz açık. Sayın Başbakanımızın ve Meclis Başkanımızın 2005 yılında yaptığı açıklama bunun bir parçasıydı. Bunun konjonktürlerine bir boyutu yok" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye hiç bir açıklamayı bir siyasi pozisyonu herhangi bir baskı altında yapmaz. Kesinlikle hiç bir konjonktürel boyutu yok. Bugün yapılan açıklama bir çağrılır. Biz nasıl ortak bir coğrafyayı yıllarca paylaştığımız Ermenilerle, onların acısını paylaşma şeklimde bir yaklaşım benimsemişsek, aynı yaklaşımın bütün taraflarca benimsenmesi tarihi çatışma alanı olmaktan çıkartır, ortak sevinçlerin, başarılarılara atıf yaparak inşa edebiliriz. Bu çağrımız ümit ederiz ki karşılığını bulur"

Davutoğllu, ermeni diasporası ile görüşmeler yaptığını belirterek, diasporanın bir çok gruptan oluştuğunu söyledi.

Süleyman Şah türbesine giden Türk konvoyunun IŞİD tarafından durdurulması konusunda Davutoğlu, "Haber yanlış. 1921’den bu yana oradaki askerimizin lojistik ihtiyacı karşılanır. Hedef fasıl olmuştur" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.