Işid’in Palmira’aki Yıkımı Uydudan Görüntülendi

Işid’in Palmira’aki Yıkımı Uydudan Görüntülendi
Bir Fransız uydusu, terör örgütü IŞİD’in Palmira antik kentinde bulunan Baal Shamin tapınağını yıkmadan önceki ve sonraki halini görüntüledi. Terör örgütü IŞİD, kontrolünde tuttuğu Suriye’nin antik ke...

Bir Fransız uydusu, terör örgütü IŞİD’in Palmira antik kentinde bulunan Baal Shamin tapınağını yıkmadan önceki ve sonraki halini görüntüledi.

Terör örgütü IŞİD, kontrolünde tuttuğu Suriye’nin antik kenti Palmira’da bulunan Baal Shamin tapınağını geçtiğimiz haftalarda havaya uçurmuş, daha sonra da sosyal medya üzerinden o anların fotoğraflarını yayınlamıştı. Bir Fransız uydusu da, terör örgütü IŞİD’in kentte gerçekleştirdiği yıkımdan önce ve sonraki halini görüntüledi. Pleiades gözlem sistemi tarafından 22 Mayıs’ta çekilen uydu görüntülerinde tapınak net bir şekilde görülürken, 25 Ağustos’ta yani yıkımdan sonra kaydedilen uydu görüntülerinde ise tapınağı görmek mümkün olmuyor. Birleşmiş Milletler’e bağlı Eğitim ve Araştırma Örgütü konuyla ilgili açıklamasında, kendi uydu sisteminin de tapınağın yok edildiğini doğruladığını duyurdu.

Terör örgütü IŞİD, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde de bulunan Suriye’nin antik kenti Palmira’nın kontrolünü Mayıs ayında ele sağlamıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.