İSKİ’den uyarı: Baraj ve göletlerde yüzmeyin

İSKİ’den uyarı: Baraj ve göletlerde yüzmeyin
İSKİ, baraj gölleri ve göletlerde, kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması ve zeminin balçık özellik taşıması nedeniyle yüzülmemesi...

İSKİ, baraj gölleri ve göletlerde, kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması ve zeminin balçık özellik taşıması nedeniyle yüzülmemesi uyarısında bulundu.

İSKİ yetkilileri, baraj gölleri ve göletlerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması nedeniyle tehlike arz ettiği için buraların serinlemek için tercih edilmemesi gerektiğini belirtti.

İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uzun Ramazan Bayramı tatili öncesinde sıcak günler geçiren İstanbul'da, İstanbulluların yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için baraj göllerine, göletlere ve derelere girmesi yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. İstanbul'un içmesuyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletler, özellikleri itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler değildir. Baraj gölleri ve göletlerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullanan İstanbullular için hayati risk oluşturmaktadır. Baraj gölleri ve göletlerin, kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması imkansızdır. İSKİ olarak, ilgili yerlerdeki uyarı tabelalarımızın sayılarını arttırmamıza ve yenilememize, gerekli uyarıları çeşitli platformlarda yapıyor olmamıza rağmen özellikle anne ve babaların da çocuklarını baraj gölleri ve göletlere girmemeleri noktasında ikaz etmeleri, yaşanabilecek elim olayların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bizleri derinden üzecek olayların yaşanmaması adına balık tutmak, serinlemek veya yüzmek gibi amaçlarla baraj göllerine ve göletlere girilmesi tehlikeli ve yasaktır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.