İskilip Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

İskilip Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi
İskilip Belediyesi tarafından Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen proje ile hem çevre adına hem İskilip adına güzel bir projeyi hayata geçirdi. 6 Milyon 709 bin TL bedelli bu dev tesisin hizmete başlam...

İskilip Belediyesi tarafından Kazanlı mevkiinde gerçekleştirilen proje ile hem çevre adına hem İskilip adına güzel bir projeyi hayata geçirdi. 6 Milyon 709 bin TL bedelli bu dev tesisin hizmete başlaması ile beraber İskilip’in atık suları burada işleniyor ve arıtılmış olarak doğaya tekrar salınıyor.

İller Bankası tarafından ihalesi yapılan ve Ekim 2013 tarihinde yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi tarım sektörünün su talebini de karşılayabilecek kapasite sahip.

Özellikle çevre saygılı bir yatırım olan arıtma tesisi, şehircilik sorunu olan atıkların bertaraf edilmesinde çevre adına çok önemli bir ihtiyacı giderecek.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, “Böyle bir tesisi İskilip’e kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu dev tesisin kentimize kazandırılmasında başta Çorum Milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Özellikle çevre için saygıdeğer bir yatırım olan bu tesisimiz İskilip’imiz için gurur kaynağıdır” dedi.

ÇORUM'UN İSKİLİP İLÇESİ'NDE 2013 YILINDA YAPIMINA BAŞLANAN ATIKSU ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.