"İslam Aleminin Umudu Türkiye"

İslam Aleminin Umudu Türkiye
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni Türkiye için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Recep Tayyip Erdoğan gerçekten...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni Türkiye için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Recep Tayyip Erdoğan gerçekten milletin adamı. Allah nasip ederse 10 Ağustos ta hep beraber sandığa gideceğiz ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz” dedi.

Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında bugün memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Partisinin il teşkilatı tarafından Fuar Kültür Park Alanı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Bakan Eroğlu, burada partilileri ile bayramlaşarak kent için Ramazan Bayramı yatırım müjdelerini açıkladı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programa ayrıca AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Miting havasında gerçekleşen bayramlaşama töreninde bayram müjdelerini açıklamadan öne partililerine seslenen Bakan Eroğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek, seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilmesi için binlerce gerekçe olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan gerçekten milletin adamı. Allah nasip ederse 10 Ağustos’ta hep berabere sandığa gideceğiz ve milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz. Vatan için, millet, için bayrak için gerçekten cansiparene çalışan, fedakar, kahraman bir insan, inşallah Türkiye’de siyasi istikrar için Recep Tayyip Erdoğan diyorum. Türkiye’nin daha fazla büyümesi için Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. Hedef 2023 için Recep Tayyip Erdoğan diyorum” ifadelerini kullandı.

“70 CENTE MUHTAÇ OLAN TÜRKİYE’DEN BUGÜN 136 MİLYAR DOLAR DÖVİZ OLAN TÜRKİYE HALİNE GELDİK”

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’dan önce Türkiye’nin durumundan bahseden Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Türkiye’nin hali ne durumdaydı? Paramız pul durumundaydı. Enflasyon canavarı vardı. Onun dışında biliyorsunuz faiz lobisi, toplanan vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Nereden nereye. 2013 yılı gerçekten bir milattır. O tarihte Başbakanımız IMF’ye olan borcu ödedi, hatta IMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye var bugün. Merkez Bankası’nın da kasası dolu bugün Allah’a şükür. Nereden nereye. 70 cente muhtaç olan Türkiye’den bugün 136 milyar dolar döviz olan ve IMF’ye borç verebilecek güçte olan bir Türkiye’ye. Bunu işte Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Allah’ın izni ile sadece borçları vermekle kalmadık, Merkez Bankası’nın kasasını doldurmakla kalmadık, aynı zamanda muhalefetin hayallerinin erişemeyeceği yatırımlara imza attık. Eski Türkiye faiz lobisinin paraları götürdüğü Türkiye’dir. Eski Türkiye enflasyon ile vatandaşın parasının gasp edildiği Türkiye’dir. Eski Türkiye yolsuzluk demektir. Eski Türkiye IMF’ye muhtaç Türkiye demektir. Eski Türkiye hastane önlerinde uzun kuyruklar demektir. Eski Türkiye 70 cente muhtaç olan Türkiye demektir ama yeni Türkiye’yi gururla ifade ediyorum, dünyada 16’ncı sıraya yükseldik. Yeni Türkiye bu."

“BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN UMUDU TÜRKİYE”

İslam aleminde yaşanan acılardan bahseden Eroğlu, dünyada Müslüman aleminin adeta bir ateş çemberi içerisinden olduğuna değinerek, “Bakın bütün İslam aleminin umudu Türkiye. Öyleyse hep birlikte Türkiye’yi inşallah daha fazla büyüteceğiz. Büyük hedeflere inşallah yelken açacağız. Ben de bu duygularla inşallah diyorum ki 10 Ağustos’ta hep birlikte mührümüzü vuracağız. Yeni Türkiye için mührümüzü vuracağız. Bayramı buyruk yaşıyoruz. Görüyorsunuz Gazze’de, Myanmar’da, Irak’ta, Suriye’de yani aşağı yukarı bütün Müslümanlar maalesef ateş çemberi altında. Tek umut noktası ise Türkiye. O bakımdan Türkiye yine Allah’ın izni ile liderlik yapacak. Birlik beraberlik, kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Daha güçlü bir Türkiye için çalışmamız lazım” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’A 65 MİLYON TL’LİK YATIRIM MÜJDESİ”

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu beraberindeki milletvekilleri ile kent için 5 yatırım müjdesini açıkladı. Sandıklı Yavaşlar Barajı, Başmakçı Çığrı Göleti ve Sulaması, Bolvadin Taşlıdere Yörükkaracaören Göleti ve Sulaması, Sultandağı İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu olarak açıklanan ve yaklaşık 65 milyon TL’ye mal olacak yatırımlar ile bölge çiftçiler için yıllık yaklaşık 13 milyon TL gelir hedeflendiği kaydedildi.

Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından Şuhut ilçesindeki bayramlaşma törenine geçti.

Öte yandan program öncesinde AK Parti İl Teşkilatı tarafından programa katılanlara yemek ikramında da bulunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.