İsmet Atlı Anısına Kozan’da Güreş Şenliği

İsmet Atlı Anısına Kozan’da Güreş Şenliği
Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı anısına düzenlenen “İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin” birincisi, Kozan İs...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı anısına düzenlenen “İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin” birincisi, Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu’nda gerçekleşti.

Renkli görüntülere sahne olan İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Bu turnuva, dünyada İranlı Tahti’yi yenerek bir olmazı başaran rahmetli büyüğümüz, güreşçi olmaktan öte Türk milliyetçiliği ile de nam salmış İsmet Atlı’nın ruhunu şad etsin” dedi.

"İSMET ATLI, TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR"

Güreş’in Türk’ün özü, Türk’ün sporu olduğunu ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için gerek Büyükşehir, gerek Kozan Belediyesi, gerekse Güreş Federasyonu olarak her türlü gayreti göstereceklerini ifade eden Başkan Sözlü, “Ne mutlu ki uluslararası arenada güreşçilerin katıldığı ve hatırasına böyllesine değer verilen önemli bir güreşçi, memleket evladı Kozan’dan yetişmiş. İsmet Atlı ayakta olduğu son ana kadar hep Türk güreşine hizmet için çalışmış, güreşçi gençler yetiştirmiş, gazetelerde Türk güreşinin problemlerini dile getiren yazılar yazmış, bir ömrünü bu işe adamış bir büyüm sporcudur. Kozan’dan yetişen İsmet Atlı Türk’ün gücünü dünyaya göstermiş, o dönemin efsane güreşçisi Tahti’yi, hiç kimse ihtimal vermezken sırtını yere sermiş ve bir daha güreşemez etmiştir. Bu turnuva, İsmet Atlı’nın ruhunu şad etsin” diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN TOPLAM 406 GÜREŞÇİ YARIŞTI"

Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 406 güreşçinin katıldığı güreşler, büyükler ve minik yıldızlar olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleşti.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün tertip komitesi tarafından Güreş Ağası seçildiği yarışlarda, Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali İhsan Arıç ise başpehlivan oldu.

Güreşler sonunda rakibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcusu Halil İbrahim Erdine’yi yenen Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali İhsan Arıç, başpehlivanlığı elde etti. Üçüncü pehlivan ise güreşlere Sivas’tan katılan Sefa Güngör oldu.

Organizasyonda, 4 bin lirası başpehlivana olmak üzere, dereceye giren güreşçilere toplamda 28 bin 750 lira ödül dağıtıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.