İspanya Danıştay’ı: “Hükümet, Katalonya’daki Seçimin İptali İçin Anayasa Mahkemesine Başvurmalı”

İspanya Danıştay’ı: “Hükümet, Katalonya’daki Seçimin İptali İçin Anayasa Mahkemesine Başvurmalı”
İspanya Danıştay’ı, Katalonya’nın 9 Kasım’da yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuyla ilgili açıkladığı kararda, referandumunun engellenmesi için İspanya Hükümeti’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması gerektiğini ifade etti.

- İspanya Danıştay’ı, Katalonya’nın 9 Kasım’da yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuyla ilgili açıkladığı kararda, referandumunun engellenmesi için İspanya Hükümeti’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda 9 Kasım’da yapılmak üzere Bağımsızlık Referandumu kararı alan Katalonya Özerk Yönetimi, gelen tepkiler üzerine ileriki dönemde bağımsızlığa kavuşabilmek adına bölgesel bir seçim yapabileceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise, oylamanın yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a başvurmuştu. Danıştay, bugün açıkladığı kararda seçimin illegal olarak kabul edilmesi için Anayasa Mahhemesi’ne başvurulmasını ve mahkemenin seçimlerin yasal olmadığı yönünde karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.