Isparta'da Otopark Sorununu Çözülecek

Ispartada Otopark Sorununu Çözülecek
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentin en önemli sorunu olan otopark konusunu çözmeye kararlı olduklarını belirtti.

- Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentin en önemli sorunu olan otopark konusunu çözmeye kararlı olduklarını belirtti.

Belediye önünde yapılacak olan otoparkın nitelikli bir yapı olacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Günaydın, "Üç katlı otopark projesi bin 750 metrekare oturma alanına sahip ve toplamda 5 bin 250 metrekare inşaat alanına sahiptir. Her katta 50 adet olmak üzere toplamda 150 araç kapasitesine sahip otoparkta içerik olarak elektrik, makine odası, depo, düşey sirkülasyonu sağlayan 2 adet 8’er kişilik asansör, bir adet yangın korunaklı merdivene sahiptir. Projede araç iniş ve çıkışı yüzde 11 eğime sahip rahat bir rampa ile sağlanacak olup, son teknolojiye sahip dolu ve boş, güvenlik sistemli tam otomasyon sistemi ile donatılacaktır. Otopark projesinin tamamlanmasının ardından zeminde peyzaj düzenlemesi, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma gurupları gibi halkımızın rahatça kullanabileceği şekilde meydan düzenlemesi yapılacaktır" dedi.

Eski Özel İdare binasının bulunduğu arazi yanındaki otopark için de ocak ayında ihaleye çıkacaklarını söyleyen Başkan Günaydın, "Eski Özel İdare binasının arkasındaki alanda 4 katlı otopark ruhsatı bulunuyor. Biz daha önce binanın olduğu yeri de otopark yapacaktık ancak beni mahkemeye verdiler. Burayı turizm yeri olarak değerlendirmişler. Otel düşünmüşler. Ben onlara bir öneri sundum fakat onlar bundan yararlanmadılar. Sadece bizim değil tüm Türkiye'nin sorunu, otopark sorunudur" dedi.

BİSİKLET YOLLARI YAYGINLAŞTIRILACAK

Şehirde trafikten kaynaklanan hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması için bisiklet yollarını yaygınlaştıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Günaydın, şunları kaydetti:

"Şehri komple ele alıyoruz. Şehrin her yerine bisikletle ulaşabilmek için bisiklet yolları yapıyoruz. Ama şu anda en büyük sorunumuz merkezde bulunan trafik sorunudur. Burayı çözdüğümüz takdirde yollarımız boşalacaktır. Tabi ki bunu yapabilmek için önce otopark sorunun halletmemiz gerekiyor.Yaptığımız otoparklardan makul şekilde ücret alınıp, vatandaşlarımızda otopark alışkanlığını oluşturacağız. Bunları başardığımız takdirde şehrin geneline bisiklet yolları yapacağız. Yol kenarlarına kiralık bisiklet setleri yapacağız. Daha modern ve daha çağdaş bir şehir haline geleceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Günaydın 2,40 metre geliş gidişli bisiklet yolları ve park alanları yapılacağını söyleyerek, "Toplamda 46 kilometre bisiklet yolunun yapımı için encümen de karar alındı. Bisiklet yolları ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da proje dosyası hazırlandı. Hibe kredi için başvuru yapılacak."

KENT GÖLETLERLE DÖNÜŞECEK

Isparta'da bir ilki gerçekleştirerek 6 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını belirten Başkan Günaydın, "Gülcü, Hanife Sultan, Emre, Hisar, Sülübey ve Sidre mahallelerini içeren bir kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Proje kapsamında alanda yeni konut alanları, yeşil alanlar ve göletler planlanmaktadır.Isparta’mızın en eski ve köklü mahalleri arasında yer alan Karaağaç Mahallesi'ne Kentsel Dönüşüm kapsamında yenilenmesi düşünülen 48 bin 16 metrekarelik alanın 14 bin 407 metrekaresi park ve yoldan oluşurken, 33 bin 609 metrekaresi ise konut alanı olarak planlanmaktadır" dedi.

ISPARTA'DA OTOPARK SORUNUNU ÇÖZÜLECEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.