İsrail Katliamına, Tepkiler Dinmek Bilmiyor

İsrail Katliamına, Tepkiler Dinmek Bilmiyor
Bursa Savaş Karşıtı Platformu ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından organize edilen eylem ile İsrail'in, Filistin saldırısı protesto edildi.

- Bursa Savaş Karşıtı Platformu ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından organize edilen eylem ile İsrail'in, Filistin saldırısı protesto edildi.

Nilüfer Kent Konseyi önünde bir araya gelen farklı siyasi parti ve derneklere mensup çok sayıda vatandaş, Filistin'de yaşanan katliamı protesto etti. Açılan pankart ve sloganlar eşliğinde toplanan yaklaşık 300 kişi Nilüfer Kent Konseyi önünden üç fidan parkına yürüdü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'de yürüyüşe gelerek gruba destek verdi. Üç fidan parkında kurulan dev ekran ile gençler tarafından İsrail'in Filistin'e yaptığı acımasız saldırı Barkovizyon gösterisi ile canlandırıldı.

Yapılan katliamı ve yüzlerce sayıda kadın, çocuk, hasta demeden Filistinliler hakkında açıklamada bulunan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, "İsrail’in Gazze’de günlerdir Filistin halkına yönelik acımasızca sürdürdüğü katliamlarını kınıyor, lanetliyoruz. Bizler Ortadoğu’da kan ve gözyaşı değil, tüm halkların eşitlik ve kardeşlik içinde özgürce yaşamasını istiyoruz. İsrail günlerdir sürdürdüğü acımasız saldırılarıyla Gazze’de Filistin halkına ölüm yağdırmaya devam ediyor. Uluslararası sözleşmelere göre yasaklanmış fosfor, misket ve uranyum bombaları da kullanılarak kadın, çocuk, hasta demeden Filistinliler katlediliyor. Dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık trajedisi karşısında İsrail’e destek veren uluslararası güçlerin hala seyirci kalması katliamın suç ortakları olduklarını göstermektedir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi katliamlar karşısında kılını kıpırdatmazken BM Genel Sekreteri ve büyük devletler, onca sivili gözünü kırpmadan katleden İsrail’in kendini savunma hakkından söz ederek sadece Hamas’ı fırlattığı füzeler nedeniyle kınamaktadır. Filistin'de bu vahşet yaşanırken, Suriye ve Irak'ta da 'Cihad' adı verilen çeteler her gün yeni bir katliam gerçekleştirmektedir. Bizler, İsrail'in Filistin halkına yönelik başlatmış olduğu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve Suriye'de, Irak'ta, Musul'da ve Rojava'da emperyalistlere ve eli kanlı çetelere karşı direnen hakların mücadelesini selamlıyoruz" diye konuştu.

İSRAİL KATLİAMINA, TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.