İstanbul Boğazı’nın Serin Sularına İlk Ağlar Düştü

İstanbul Boğazı’nın Serin Sularına İlk Ağlar Düştü
Dört buçuk ay boyunca Balıkçıların dört gözle beklediği 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle ‘Vira Bismillah’ dedi.15 Nisan da başlayan avlanma yasağının kalktığı 1 Eylü...

Dört buçuk ay boyunca Balıkçıların dört gözle beklediği 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle ‘Vira Bismillah’ dedi.

15 Nisan da başlayan avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle tek bir yürek olup ‘Vira Bismillah’ dedi. Tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yasağın biteceği 00:00 saatini heyecanla beklediler. 4,5 aydır heyecanla bitmesini bekledikleri avlanma yasağının 1 Eylül gecesi son bulmasıyla, ‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılar, İstanbul Boğazı’nın serin sularına ilk ağlarını attılar. Av yasağının sona bulmasıyla vatandaşların sofrası şenlenecek. Vatandaşların palamutu tezgahlardan ilk günlerde 5-10 lira arasında satın alabileceği belirtiliyor.

“BALIKÇILARIN ALTYAPI EKSİKLİKLERİ VAR”

Balıkçılarla birlikte denize açılarak onların çektiği sıkıntıları daha iyi gördüğünü ifade eden Sariyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sözlerine şöyle devam etti, “ Balıkçıların sorunları çok balıkçılar ile bunları konuşma imkanı bulduk. Balıkçıların altyapı eksiklikleri var bunların kısa sürede giderilmesi gerekir. Yerel yönetimlerin bu işte daha fazla yetkilendirilmesi gerekiyor. Sarıyer’in balık avlandıktan sonra tüketiciye en iyi bir şekilde ulaştırılabilmesi için bir satış merkezi yok. Bu durum hem balıkçılar hem vatandaşlar için ciddi bir sıkıntı teşkil ediyor. Balıkçılar altı yedi alık uzun bir yolculuğa çıkıyorlar şuan. İşlerinde kazasız belasız ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz” dedi.

Dört ay boyunca yoğun bir tempo ile hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden balıkçı şunları söyledi, “ Şuanda bütün hazırlıklarımız tamamlandı avcılığa çıkacağız, bol bereketli geçmesini temenni ediyoruz. Ümit gözüküyor ama bazı sıkıntılar giderilirse daha da ümitli olacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.