İstanbul merkezli silah kaçakçılığı operasyonu: 60 gözaltı

İstanbul merkezli silah kaçakçılığı operasyonu: 60 gözaltı
İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda silah kaçakçılığı yapan şebeke çökertildi.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda silah kaçakçılığı yapan şebeke çökertildi. Bin 500 polisin katıldığı operasyonda, 60 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda silah ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir şebeke tarafından silah kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında şebekeyi 9 ay boyunca takibe alan polis ekipleri, silahların Karadeniz ve Güneydoğu illerinden getirildiğini tespit etti.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan tespit ve takiplerin üzerine bu sabah İstanbul, Şırnak, Edirne, Muş, Mardin, ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopterleri havadan destek verirken, Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevlilerinden oluşan bin 500 polis katıldı.

60 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

143 adrese yönelik yapılan operasyonda 3'ü emekli polis 60 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 71 tabanca, 16 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 1 gece görüş dürbünü, 2 bin 51 mermi ve 198 av tüfeği fişeği ile çok sayıda şarjör, silah yedek parçasıyla silah tamiratında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülerek sorguya alındı.

Öte yandan, şebekeye yönelik Ekim 2015'ten itibaren yapılan ara operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişiden 12'sinin tutuklandığı, aramalarda 5 kaleşnikof ve 57 tabancayla çok sayıda merminin bulunduğu öğrenildi.

(iha)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.