İstanbul Valisi Şahin’den Yeni Akit’e ziyaret

İstanbul Valisi Şahin’den Yeni Akit’e ziyaret
İstanbul Valisi Vasip Şahin, bir grup şüpheli tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlenen Yeni Akit Gazetesi'ni ziyaret ederek olayla ilgili bilgi...

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bir grup şüpheli tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlenen Yeni Akit Gazetesi'ni ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı.

Valİ Şahin binada incelemelerde bulunurken gazete yetkililerinden olayla ilgili bilgi aldı. Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ile görüşen ve geçmiş olsun dileklerini sunan Vali Şahin, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Saldırıya uğrayan Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin ülkenin değerlerini savunan bir yayın politikası izlediklerini belirten Şahin, "İki medya grubumuza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum her ikisi de bu ülkenin değerlerini savunan bu ülkede barışı, huzuru ve istikrarı savunan bir yayın politikası izliyor. Öncelikle hedef ülkemizin ve İstanbul'un güvenliği ve istikrarı sonrada basınımızın haber alma ve haberi insanlara ulaştırma görevini engellemeye yönelik bir takım gözdağı girişimleri. Bunlar daha önce de yapıldı. Dünkü açıklamamda da dediğim gibi terörün hiçbir kutsalı yok. Hiçbir değer, hiçbir ahlaki kural tanımıyorlar. Her türlü masum hedefe yöneliyorlar ama güvenlik güçlerimiz eninde sonunda bunları yakalayıp adli merciler önünde gerekli cezayı almaları noktasında elinden geleni yapacaktır. Bunlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamadılar. Bundan sonra da ulaşmaları mümkün değil" dedi.

Yapılan saldırının yayın çizgilerini değiştiremeyeceğini belirten Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu da, "Sayın valimin de ifade ettiği gibi bir maksada yönelik yapılıyor bu hareketler. Türkiye'yi bu coğrafya'yı dış mihraklara mahkum etmek isteyen odakların yapmış olduğu bir hareket olarak düşünüyorum. Ama bundan önceki hareketlerin nasıl herhangi bir etkisi olmadıysa bundan sonra da biz aynı çizgimizde yayınımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.