İstanbul’a 115 Bin Yeni Ağaç

İstanbul’a 115 Bin Yeni Ağaç
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin farklı noktalarına 40 farklı türde 115 bin yeni ağaç dikecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin farklı noktalarına 40 farklı türde 115 bin yeni ağaç dikecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni bir ağaçlandırma seferberliği başlattı. Şehirde 300 farklı alanda eş zamanlı başlatılan çalışmayla 40 farklı türde 115 bin yeni ağaç dikiliyor. Yeni ağaçlandırma seferberliği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlatıldı. Çalışmalar Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile AĞAÇ A.Ş. tarafından İstanbul genelinde sürdürülüyor. Yeni ağaçların büyük bölümü su havzalarına dikilecek. Böylece su alanlarının korunması amaçlanıyor.

300 AYRI ALANDA DİKİM VAR

Ağaç dikimleri Avrupa ve Anadolu Yakası’nda İSKİ Su Koruma Havzaları ve Tesisleri, Tem Karayolu Güzergahı, Sahil ve İç Parklar başta olmak üzere 300 farklı alanda yapılıyor. Özellikle Tem Karayolu güzergahında dikilen ağaçlar ile araçların karbonmonoksit salınımından dolayı oluşan kirliliğin engellenmesi amaçlanıyor.

MEVYELİ AĞAÇLAR DA DİKİLECEK

İstanbul genelinde dikilen 40 farklı ağaç türü arasında Elma, Dut, Süs Eriği, Zeytin, Huş, Fıstık Çamı, Alıç, İğde, Atkestanesi, Süs Armudu, Dişbudak, Kiraz, Vişne, Ihlamur, Karayemiş, Kızılcık, Akçaağaç gibi meyve ağaçları ağırlıklı olmak üzere Ligustrum, Çınar, Mavi Servi, Gladiçya, Söğüt, Erguvan, Hatmi, Lale Ağacı, Sığla, Demir Ağacı, Mezarlık Servisi, Meşe, Gürgen, Leylandi, Çitlenbik, Defne, Ilgın, İleks, Akasya, Manolya ve Oya ağaçları var.

İSTANBUL’A 115 BİN YENİ AĞAÇ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.