İstanbul’da Sahte İlaç Operasyonu

İstanbul’da Sahte İlaç Operasyonu
İstanbul’da kanser hastalarını hedef seçen ithal sahtecilik şebekesi düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda 2 milyon 364 bin TL değerinde sahte ve tarihi geçmiş ilaç ele geçirildi. İlaçlar ara...

İstanbul’da kanser hastalarını hedef seçen ithal sahtecilik şebekesi düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda 2 milyon 364 bin TL değerinde sahte ve tarihi geçmiş ilaç ele geçirildi.

İlaçlar arasında bin 500 ila 9 bin 800 TL arasında değişen kanser, organ yetmezliği ile şeker hastalarının bulmakta güçlük çektiği ilaçların bulunması ise dikkat çekti.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce benzeri suçlardan aranan bazı şüphelilerin faaliyetlerine devam ettiği şeklinde gelen bilgiler üzerine soruşturma başlattı. Ardından daha önceden sabıkalı şüphelileri birebir yakın takibe aldı. Yapılan tespitlerin ardından şüphelilerin faaliyetlerini deşifre eden ekipler, operasyon için harekete geçti. Fatih’te bir iş hanına baskın düzenleyen ekipler, Mısır uyruklu E.F.Z ile İran uyruklu A.F.’yi suçüstü göz atına aldı.

SAHTE KANSER İLAÇLARINDAN YÜKSEK DOZLU AĞRI KESİCİLER ÇIKTI

Evde yapılan aramalarda aralarında kanser, organ yetmezliği ve şeker hastalarının piyasada bulmakta güçlük çektiği ilaçların bulunması dikkat çekti. Polis, bulunan kanser ilaçları kutularındaki ilaçların yüksek dozda ağrı kesicilerin konulduğunu tespit etti. Şebekenin dikkat çekmemek için zaman zaman gerçek kanser ilacı kutularını temin ettiğini zaman zamanda kutuları sahte bastıklarını tespit etti. Emniyete davet edilen ilaç firmaları isimlerini kullanılarak piyasaya sürülen ilaçların sahte olduğuna dair bilgi verdi.

İŞ HANINI ECZA DEPOSUNA ÇEVİRMİŞLER

Öte yandan, iş hanında yapılan aramalarda kanser tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu yüklü miktarda sahte ve tarihi geçmiş ilaçlar ele geçirildi. Yetkililer operasyonda ele geçirilen 3 bin 658 adet ilaçların piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 364 bin TL olduğu bildirdi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.