İstanbul'da Terör Operasyonları

İstanbulda Terör Operasyonları
İstanbul’da dün yapılan bombalı eylemler için malzeme temin eden 3 şüpheli yakalandı. Zanlılarla birlikte 2 adet el yapımı bomba ve 1 tabanca ele geçirildi.

– İstanbul’da dün yapılan bombalı eylemler için malzeme temin eden 3 şüpheli yakalandı. Zanlılarla birlikte 2 adet el yapımı bomba ve 1 tabanca ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün iki ayrı operasyon gerçekleştirdi. Üsküdar'da sol bir terör örgütüne yönelik operasyonda eylem hazırlığı içerisinde olan 2 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 2 adet tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 33 adet tüfeklere ait fişek ele geçirildi .

Bir diğer operasyon ise gün boyu düzenlenen bombalı eylemlerin faillerine yönelik gerçekleştirildi. PKK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun bombalı eylemlere malzeme temin ettikleri bilgisini alan polis, operasyon için harekete geçti. Takip edilen zanlılar, Beyoğlu Küçükpiyale Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi üzerinde yakalandı. Zanlılarla birlikte 2 adet fitil ateşlemeli basınç etkili el yapımı bomba ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında örgütün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde ilimiz Şişli-Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren şahısların el yapımı bomba temin ettiği, bu patlayıcıları gün içerisinde farklı ilçelere bıraktıkları, ellerinde bulunan patlayıcıları 18.01.2015 günü Okmeydanı semtinde akşam saatlerinde gerçekleştirilecek eylemde kullanacakları yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda 18.01.2015 tarihinde 3 şüpheli şahıs Beyoğlu ilçesi Küçükpiyale Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi’nde yakalanmıştır" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.