İstanbul’un 100 Filmi Tek Kitapta

İstanbul’un 100 Filmi Tek Kitapta
Türk Sineması’nın 100’üncü yılında, İstanbul’da çekilen ve tarihi doğal güzelleri gösterilen 100 sinema filmi, tek kitapta toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Türk Sineması’nın 100’ü...

Türk Sineması’nın 100’üncü yılında, İstanbul’da çekilen ve tarihi doğal güzelleri gösterilen 100 sinema filmi, tek kitapta toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Türk Sineması’nın 100’üncü yılında İstanbul’un iz düşümü olarak nitelendirilen 100 sinema filmini tek kitapta topladı. Araştırmacı Yazar Semra Kır tarafından yayıma hazırlanan kitapta; Galata Köprüsü’nden İstanbul Boğazı’na, Adalar’dan Rumeli Hisarı’na, Kapalı Çarşı’dan Haydarpaşa Garı’na, Adalar’dan Eminönü’ne, Balat’tan Beyoğlu’na kadar İstanbul’un çeşitli yerlerinin sinema filmleri içerisindeki sahne fotoğrafları ve açıklamaları bulunuyor. Günümüze dair İstanbul’da geçen film örneklerin de yer aldığı kitap, Muhsin Ertuğrul’un ‘Bir Millet Uyanıyor’ filmiyle başlıyor. 100’üncü yıla özel çıkartılan kitapta ayrıca, Türk Filmlerinin yanı sıra, François Dupeyron’un yönettiği ve başrolünde Ömer Şerif’n yer aldığı ‘İbrahim Bey ve Kuran’ın Çiçekleri’nde İstanbul sahneleri de yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.