İstanbul’un Fethine Bin 800 Metrelik Dev Sahne

İstanbul’un Fethine Bin 800 Metrelik Dev Sahne
İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yılı dolayısıyla Yenikapı Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi 450 kişi görevlendirdi. Bin 800 metrekarelik dev sahnede yapılaca...

İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yılı dolayısıyla Yenikapı Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi 450 kişi görevlendirdi. Bin 800 metrekarelik dev sahnede yapılacak gösteriler havadan ve karadan 18 kamera ile canlı yayın yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Yenikapı Şehir Parkı’nda yapılacak olan fetih kutlamaları için hazırlıklarını sürdürüyor.

450 PERSONEL ALANDA GÖREV YAPACAK

Yaklaşık 450 kişinin görev alacağı kutlamalarda halk girişleri 120 kapıdan yapılacak. 10 adet sağlık noktasının oluşturulacağı alanda 70 adet ambulans, 600 adet sağlık personeli hazır bulundurulacak. Kutlamalara katılacak vatandaşlar için 6 adet mescit, 6 ayrı noktada çok sayıda kabinli mobil tuvalet ve şadırvan kurulacak. Vatandaşlar, 20 adet su dağıtım noktasından yararlanacak.

Kutlamalar kapsamında yapılacak gösterilerin izlenebilmesi için 9 adet dev ekran kurulacak.

KUTLAMALAR İÇİN BİN 800 METREKARELİK DEV SAHNE

Bin 800 metrekare ile Türkiye’de şu ana kadar yapılmış en büyük sahnede gerçekleştirilecek etkinliklerde 500 metrekarelik tek parça kurulmuş büyük bir led ekran bulunacak. Teknolojinin geldiği son noktalardan olan Lazerler ile 3D mapping uygulaması yapılacak ile film yayınlanacak.

Alevler ve pyro ile muhteşem gösterilerin yapılacağı kutlama şöleninde; “Havai fişek ile ‘Özel Fetih Gösterisi’ yapılacak. Lazer, mapping ve filmden oluşan Fethin anlatıldığı muhteşem bir gösteri sunulacak.

Havadan ve karadan 18 kamera ile canlı yayın yapılacak. İşaret dili ile birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayın yapılacak. Yabancı misafirler için simultane tercüme yapılacak.

562 KİŞİLİK MEHTERAN BİRLİĞİ KONSERİ

562 kişilik Mehteran Birliği Konseri, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları’nın gösterilerinin yer alacağı İstanbul’un 562’nci fetih kutlamaları saat 17.30’da Yenikapı Şehir Parkı’nda gerçekleşecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.