İstanbul’un Fethinin 562. Yıl Kutlamalarında Hazırlıklar Son Hız Devam Ediyor

İstanbul’un Fethinin 562. Yıl Kutlamalarında Hazırlıklar Son Hız Devam Ediyor
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı Kutlamaları”nın yapılacak olduğu Yenikapı’da incelemelerde bulundu.Fatih Sultan Mehme...

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı Kutlamaları”nın yapılacak olduğu Yenikapı’da incelemelerde bulundu.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın 562 yıl önce İstanbul’u destansı fethinin canlandırılacağı “İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı Kutlamaları”, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye işbirliğiyle 30 Mayıs 2016 günü düzenlenecek. Yenikapı’daki etkinlik alanına gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kutlamalar hakkında teknik bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları titizlikle inceleyen ikili, basın mensuplarının sorularını da yanıt verdi.

“GENÇLERİMİZE FETHİN RUNU ANLATILACAK”

Fetih’in yıldönümünü daha geniş bir şenlik havasında kutlamak istediklerini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “İstanbul Valiliği olarak bizde bu organizasyona dahil olduk. Fetih’in anlamına yakışır bir şekilde birlikte daha güzel bir kutlama yapalım istedik. Bütün vatandaşlarımız çok güzel bir fetih kutlaması izleyecekler. Kutlamalar akıllarda kalacaktır ve çok başarılı olacak. Törenleri yaparken bir komite oluşturduk. Bu komite de alınan kararlar doğrultusunda gerekli protokol davetleri yapılmıştır. B davetlilerin içerisinde askeri, idari ve siyasi olmak üzere bütün kademelerden protokol vardır. Gençlerimize fethin anlamı bir defa daha anlatılmış olacak” dedi.

“BUGÜNE KADAR BÖYLE KUTLAMA YAPILMADI”

Bugüne kadar yapılmamış bir organizasyon ile fetih kutlaması yaptıklarının altını çizen Kadir Topbaş ise, “Bu kutlamaya bütün İstanbulluların gelmesini istiyorum. Kutlamalarda en son teknolojiyi kullanıyoruz. 500 metre kareye yakın dev bir ekran da gösterimler olacak. Türk Hava Kuvvetleri’nin Türk Yıldızları akrobasi gösterisi yapacak. İmparatorluklar kentine yakışır bir kutlama olacak. Bütün vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip fetih coşkusunu yaşadığı bir ortam olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ENLERİN OLDUĞU DEVASA KUTLAMA”

“İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı Kutlamaları” için yaklaşık 450 kişilik ekip gece gündüz demeden hazırlıklara devam ediyor. Kutlamaların gerçekleşeceği 1800 metrekarelik sahne, Türkiye’de yapılmış olan en büyük sahne özelliğinde. Alanda kurulacak 500 metre karelik dev ekran ise Türkiye’de kurulmuş en büyük ekran olma özeliğine sahipken vatandaşlar etkinlik alanına 120 kapıdan girebilecek. Renkli görüntülere sahne olacak kutlamanın en can alıcı noktası ise “3D Mapping” uygulaması ile sahneye yansıtılacak özel bir gösteri olacak.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ, “İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 562. YILI KUTLAMALARI”NIN YAPILACAK OLDUĞU YENİKAPI’DA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.