İstanbul’un tramvayları 102 yaşında

İstanbul’un tramvayları 102 yaşında
İlk seferini 11 Şubat 1914 yılında yapan ve yıllarca İstanbullulara hizmet veren elektrikli tramvaylar bu yıl 102'inci yaşını kutluyor.

İlk seferini 11 Şubat 1914 yılında yapan ve yıllarca İstanbullulara hizmet veren elektrikli tramvaylar bu yıl 102'inci yaşını kutluyor.

İstanbul'un vazgeçilmezi haline gelen Tramvayların 102'inci yıldönümü dolayısıyla yapılan kutlamaya İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, İETT yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Hasan Özçelik'in açılış konuşması ve pasta kesimiyle başlayan kutlama, sahlep ile hatıra yastık dağıtımı, Nostaljik Tramvayla İstiklal Caddesi turu ve etkinlik vagonu müzik dinletisi ile sona erdi.

'NOSTALJİK TRAMVAY İSTANBUL'UN SEMBOLLERİNDEN BİRİ'

102'inci yılını kutladıkları Nostaljik Tramvayların hem kurumlarının hem İstanbul'un hem de ülkenin bir sembolü haline geldiğini söyleyen İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, "Biz de İstanbul Tramvaylarının 102'inci yılını burada kutlayarak o ilk günkü heyecanı birlikte yaşıyoruz. Bu tramvaylar, günde toplam bin 500 civarında yolcu taşımakla birlikte 46 sefer yapıyor. 5 durağımız var. Bunlardan 3 tanesi Tünel (Galata), Galatasaray ve Taksim, diğer 2'si ise yolcunun durumuna göre kullanılan Odakule ve Taksim Ağa Camii'nin bulunduğu mevkideki duraklar" dedi.

TOPLU TAŞIMAYA ÇARE RAYLI SİSTEMLER

Nostaljik tramvayın raylı sistemlerle ilgili sembolik bir işletme olduğunu ifade eden Özçelik, "İstanbul yaklaşık 15 milyona sahip bir şehir. Toplu taşıma araçlarıyla günlük ortalama taşınan yolcu sayısı 4,5 milyon. Bunların 1,5 milyonu raylı sistemlerle taşınıyor. Önümüzdeki yıllar için de Başkanımızın direktifleri doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz raylı sistemlerin 2023 yılında 776 kilometreye ulaşması ve böylece toplu taşımada raylı sistemlerin ağırlıklı hale gelmiş olması" diye konuştu.

'GALATASARAY'DA OKURKEN NOSTALJİK TRAMVAYLARI KULLANIRDIK'

Seneler önce Galatasaray Lisesi'nde okurken Nostaljik Tramvayı sürekli kullandığını söyleyen 60 yaşındaki Gümrük Müşaviri Halil Karamustafaoğlu, "Bazen de paramız olmazdı, tramvaylara asılırdık. Bu yüzden kızarlardı o zaman bize, biz de inerdik. Şimdi bu tramvayı görünce çok etkilendim" dedi. Önceden Beyoğlu'nun daha güzel ve tenha olduğunu belirten Karamustafaoğlu, hafta sonları insanların özenle giyinerek buraya geldiklerini ifade etti.

İstanbul’un tramvayları 102 yaşında

İstanbul’un tramvayları 102 yaşında

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.