İşte 75 yıl önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

İşte 75 yıl önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın açtığı "Mehmed'in Hikayesi: Kurtuluş Savaşı Kartpostalları Sergisi"nde...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın açtığı "Mehmed'in Hikayesi: Kurtuluş Savaşı Kartpostalları Sergisi"nde 1941 yılında Samsun'da kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görüntüleri yer aldı.

Hem Türkiye'ye hem de Samsun'a ait siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik her türlü değerlerin ortaya çıkarılması adına açılan "Mehmed'in Hikayesi: Kurtuluş Savaşı Kartpostalları Sergisi" Türk Kurtuluş Savaşı'na tanıklık ediyor. Kurtuluş Savaşı'nın akabinde basılan kartpostalların yer aldığı sergide; Anadolu'daki işgalleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Kuva-yi Milliye'nin teşkilatlanması, toplanan kongreler, arkasından yaşanan muharebeler ve son olarak da işgal altında bulunan Anadolu kentlerinin kurtuluşu resmediliyor. Sergide, Misak-ı Milli'nin maddelerinin de bulunduğu 45 kartpostal yer alıyor. Ayrıca sergide ziyaretçilerin izlemesi için Genelkurmay arşivlerinden temin edilen 1941 yılında Samsun'da kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görüntüleri yer alıyor. 1941 yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama görüntülerinde dönemin Samsun Valisi İbrahim Ethem Aykut ve Samsun Belediye Bakanı Rüstem Mesutoğlu da bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışını Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı. Ardından rehber eşliğinde öğrencilerle birlikte sergi gezildi.

Açılışta bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, "Kurtuluş Savaşı'nı evre evre yaşayabilmenizi sağlayacak olan bu kartpostalları Büyükşehir Belediyemiz ile paylaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı'ya en derin teşekkürlerimi sunmak isterim. Ayrıca sergiye emek veren tüm Samsun Kent Müzesi çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim" dedi.

İşte 75 yıl önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

İşte 75 yıl önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

İşte 75 yıl önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.