İşte Kredi Notu

İşte Kredi Notu
Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları Standard & Poor’s (S&P) ve Moody’s Türk Hava Yolları’nın kurumsal kredi notunu sırasıyla Ba1 ve BB+ olarak tespit etti.Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları S...

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları Standard & Poor’s (S&P) ve Moody’s Türk Hava Yolları’nın kurumsal kredi notunu sırasıyla Ba1 ve BB+ olarak tespit etti.

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları Standard & Poor’s ve Moody’s Türk Hava Yolları’nın kurumsal kredi notunu açıkladı. Moody’s ve S&P, Türk Hava Yolları’nın ilk halka açık kurumsal kredi notunu sağlam finansal yapısına ve ulusal bayrak taşıyıcı kimliğine de vurgu yaparak sırasıyla Ba1 ve BB+ olarak tespit etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİYLE DOĞRU ORANTILI BÜYÜYOR

Moody’s tarafından yapılan açıklamada Türk Hava Yolları’nın sağlıklı finansal durumunun düşük maliyet yapısı ve tarihsel olarak rakiplerinin ortalamasının üzerinde seyreden karlılık göstergeleri ile desteklendiği belirtilerek, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ve gelişen turizmi ile desteklenen yaygın yolcu geliri bazına sahip olduğu ve İstanbul’un coğrafi lokasyonunun, Atatürk Havalimanının uluslararası bir havacılık merkezi olmasına imkan tanıdığı ifade edildi.

BÜYÜMEDE İSTANBUL’UN COĞRAFİ KONUMU ETKİLİ OLDU

Türk Hava Yolları’nın Türkiye’de ekonominin ve turizmin gelişmesinde etkin bir rol oynadığının da altını çizen Moody’s, Türk Hava Yolları’nın görünümünü de “Stable (Durağan)” olarak belirleyip, bu görüşünün başlıca nedenleri arasında yolcu büyümesi, istikrarlı sektör talebi ve sağlıklı doluluk oranlarını gösterdi.

S&P tarafından yapılan basın açıklamasında ise söz konusu kredi notunun, Türk Hava Yolları’nın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki lider pozisyonuna, İstanbul’un uluslararası bir transfer merkezi olarak avantajlı coğrafi konumuna ve şirketin son üç yılda gösterdiği güçlü istikrarlı büyümeye bağlı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Türk Hava Yolları’nın Türkiye ekonomisi için oynadığı önemli role de vurgu yapıldı.

Bu reytingler ile Türk Hava Yolları, hem Moody’s hem S&P tarafından derecelendirilmiş olan global network taşıyıcıları arasında ikinci en yüksek reytingi elde etmiş oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.