İşte yeni kabinedeki isimlerin özgeçmişleri

İşte yeni kabinedeki isimlerin özgeçmişleri
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. hükümet kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. hükümet kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Başbakan Yıldırım, hükümet listesini kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'nin 27. Başbakanı olan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabineyi sunmasının ardından hükümet listesini kamuoyuyla paylaştı. 65. Hükümette yer alan isimlerin görevleri ve özgeçmişlerini sizler için derledik.

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede yer alan başbakan yardımcısı ve bakanların özgeçmişleri şu şekilde:

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ

15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir.Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TUĞRUL TÜRKEŞ

Yıldırım Tuğrul Türkeş, (1 Aralık 1954, İstanbul) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu merhum Alparslan Türkeş ve merhume Muzaffer Şükriye Türkeş'in oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığı'nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı; Petkim ve T.C. Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi'nde (ATP) Kurucu Üye ve Genel Başkanlık görevlerinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden 22 Temmuz 2007, 12 Haziran 2011 ve 07 Haziran 2015 seçimlerinde Ankara milletvekili seçildi. 26 Ağustos 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden Türkeş, 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara Milletvekili olarak Meclis'e girdi.24 Kasım 2015 tarihinde açıklanan 64.Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK

1962 Kahramanmaraş" ta doğdu. 1981 yılında Kahramanmaraş İmam- Hatip Lisesinden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılında Refah Partisi Kahramanmaraş İl Sekreterliği, 1989-1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı Ocak - Nisan ayları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı. 2001 yılında AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2011-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Halen Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi ( IACA ) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Evli ve beş çocuk babası olan Avukat Veysi Kaynak orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ

1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı. AK Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA

Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra kurucu Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçemizde ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İlçelerimizde 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ ÖMER ÇELİK

15 Haziran 1968'de Adana'da doğdu. Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu'dur. Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alanında yaptı. 22 ve 23. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Çelik, bekârdır.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ

19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde 1987'de araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990'da Savunma Sanayii Müsteşarlığında sözleşmeli personel-mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı oldu, müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığının önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankıALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş Uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu, yazılım ve simülatörler, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri gibi projelerde çalıştı. Müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanununun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. 25 ve 26. Dönem'de AK Parti Düzce Milletvekili olarak Meclis'e giren Özlü, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

21 Kasım 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Soylu, 1987-1990 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 17 Temmuz 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999'da Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olan Soylu, 29 Nisan 1999'da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine atandı. Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanlığa seçildi ve 29 Mart mahalli seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009'da kendi talebiyle gerçekleşen Olağanüstü Kongre'de Genel Başkanlık görevi sona erdi. Genel Başkanlık görevi sona erdikten sonra siyasi faaliyetlerini sürdüren Süleyman Soylu, 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde "evet" oyu tercihini anlatmak ve yapılmak istenen demokratik gelişim reformuna toplumsal bilinci arttırarak katkıda bulunmak amacıyla "Demokrasi Buluşmaları" adı altında bir dizi toplantı düzenledi ve Türkiye'yi dolaştı. Kurucu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aynı çatı altında siyaset yapmaya davet edilen Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Süleyman Soylu, 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine atandı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili oldu. Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

Kayseri'de 1957 yılında doğan Özhaseki, ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Özhaseki, buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra, avukatlık stajını Kayseri Adliyesinde yapan Özhaseki, avukatlık mesleği yerine ticaretle uğraştı. 1980 sonrasında, 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev alan Özhaseki, Kayseri'de ilk aşevi kurulması, öğrencilere karşılıksız burs ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde yer aldı. Özhaseki, 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığına seçildi, dört yıl sonra büyükşehir belediye meclisinde yapılan seçimle büyükşehir belediye başkanlığına getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez başkan seçildi. Özhaseki, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinden de yüksek oy oranıyla çıkarak, 5. kez büyükşehir belediye başkanı oldu. 10 Şubat 2015'te görevinden istifa ederek, AK Parti'den milletvekili adayı olan Özhaseki, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. Özhaseki, 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen genel seçimlerde de tekrar milletvekili seçildi. Mehmet Özhaseki, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin ardından, yenilenen parti vitrininde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350'nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği'nin yurt içinde ve yurt dışında kurumsal kimlik kazanmasında, yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı. Aynı zamanda Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı olan Özhaseki, Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyeliğini yaptı. Evli ve 4 çocuk babası olan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır. Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesinde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir. 22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilmiştir. 62'nci hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ

1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK

Yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere 1996 yılından beri yürüttüğü özel sektör kariyerini 2013 yılı sonu itibariyle genel müdür olarak bitirdi. 2014 yılı başlarından beri bir gazetede yazarlık ve üniversitede öğretim üyesi olarak kariyerine devam ediyor. Bankacılık ve finans üzerine doktora sahibi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde, Lisans Eğitimini ise İngiltere deki Herfordshire Üniversitesinde "Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi" bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Samsun'dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliği, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk, babasıdır.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ

1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şuanda serbest avukat olarak çalışmakta olan Tüfenkci, 2001 yılında AK Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 - 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA

1965 yılında Erzurum'un Oltu İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü'nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. 1988 yılında Sakarya Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu'nun Gölyaka ve İsparta'nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere'de eğitim gördü. 1991 yılında Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu'nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atandı. 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak atandı. 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan 25. Dönem Millet Vekili Genel Seçimleri için mevzuat gereği 6 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti. Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala iyi derecede İngilizce bilmektedir.

KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN

12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. Baba adı A. Nuri, anne adı Samiye'dir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NABİ AVCI

1953'te Bilecik'te doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 25 Ocak 2013'te 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır".

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL

1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Yakup, anne adı Minteha'dır. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesi, İş İdaresi, Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Müfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-20015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 2004-2006 TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006 PETKİM A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 Türk Hava Yolları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2015 Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, 2008-20015 Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. Dönemde Bayburt Milletvekili seçildi. Ağbal, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ

1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulu'nda öğrenim gördü. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü'nden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31.12.2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK

13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU

18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ

8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odasından "Yılın Makalesi" ödülünü aldı. 22 ve 23. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN

2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Lalizar'dır. Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu. "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.