İşten Çıkarılan İşçiler Haklarını İstedi

İşten Çıkarılan İşçiler Haklarını İstedi
İzmir Manisa karayolu Sabuncubeli tüneli inşaatının bir süre önce durmasıyla işlerine son verilen 175 işçi, 3 aylık maaşlarıyla tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

- İzmir Manisa karayolu Sabuncubeli tüneli inşaatının bir süre önce durmasıyla işlerine son verilen 175 işçi, 3 aylık maaşlarıyla tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

İzmir Manisa arası yolculuğu 45 dakikadan 15 dakikalık bir süreye indirecek Sabuncubeli Tüneli çalışmaları, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle 3 ay önce durdu. Tünel şantiyesinde çalışan 175 işçi, iddiaya göre 1 ay önce işten çıkarıldı. Haklarını alamayan işçiler, sabah saatlerinde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Yaşar Beşli, ''Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün yatırım planlamasında olan Sabucubeli Tüneli çalışanlarıyız. Projede mali sıkıntılar yaşanmaktadır. Konuya, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü müdahil olduğu dahilde üstlenici firma müdahil olduğu halde biz taşeron işçilerin hak ettiği 3 aylık maaş yatırılmamıştır. Bu durumda gerek aile fertlerimiz, gerek çalışma hayatımız olumsuz etkilenmektedir. Bunlar yetmiyormuş gibi sorgusuz sualsiz haberimiz olmadan ana firma tarafından çıkışımız verilmiştir. Mağduriyetimizin giderilmesi bakımından Karayolları 2. Bölge Müdürü ile gerekli görüşme yaptık. Kendileri bize bu konuda bugün ya da yarın bir çözüm üreteceğini beyan etti. Yetkililere sesleniyoruz, 175 arkadaşımızın sıkıntıları var. Bize sahip çıkmalarını verdikleri sözleri yerine getirmelerini talep ediyoruz'' dedi.

YATIRIMA SAHİP ÇIKSINLAR

Sabuncubeli Tüneli'ne sahip çıkılması gerektiğini belirten Yaşar Beşli, ''Tünelde 3 aydan beri imalata ara verildiği için zaman zaman göçük meydana gelmektedir. Yapılan kontrollerde çok büyük maddi zarar meydana geliyor. Devletimizin milyon dolarları heba olmaktadır. Bu konuda yetkililerin ilgisine sunuyoruz. Lütfen yatırıma değer veren büyüklerimiz bu işe sahip çıksın. Biz de işimize dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER HAKLARINI İSTEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.