İstihdam Fuarı ve Bu Haftayı Nasıl Geçirdik?

Kahramanmaraş büyüdü. Neredeyse her gün Kahramanmaraş Belediyesinin ortaya koyduğu bir tesisin temelini atarken, bir başka tesisin de açılışını yapıyoruz.

Şehrin dört bir yanı şantiye görünümünde, merkezde ki okul açığını kapatabilmek için ciddi çalışmalar yapılıyor. Vali  Sayın Şükrü Kocatepe’nin İş adamları ve Sanayicilerimiz ile kurduğu iletişim ve bunun sonucu yapılan Eğitim amaçlı yatırımları çok önemsiyorum. (Sayın Vali ile birkaç konuda yıldızımız barışmıyor olsa bile eğitim konusundaki çabasını yürekten alkışlıyorum)

Bizlerden uzak duran bir yapısı olmasına rağmen Sayın Vali merkezde hemen hemen her gün birkaç yerde gözükmekte, açılışlar ve temel atma törenleri tertip edilmektedir. Kent adına, toplum adına faydalı bir çok hizmete katkı koymaktadır.

Nitekim KAMİF önemli bir proje. Açılışta oradaydım. Standları protokolle gezmedim. İnceledim orada bulunan genç kızlarla, delikanlılarla sohbet ettim. İş adamı temsilcileriyle görüştüm. Özellikle gençlerde ki UMUT beni mutlu etti. Öz güveni olan, kendine güvenen genç kızlar ve delikanlılar gördüm.

İşkur Müdürü Ali Yüce ve ekibine, fuarın açılmasına katkı sağlayan, emek veren bütün hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum. Alkışlar….

**

ŞİİR FESTİVALİ

Mahanacılar, hiçbir şeyi beğenmek istemeyenler, umutsuzluk pompacıları her türlü dedikodu ve iftirayı yaymaya devam ede dursunlar; şehirde güzellikler de yaşanıyor.

Bu şehir bizim.

Artısıyla eksisiyle, sevabıyla günahıyla bu şehir bizim. Bu şehirde yapılan iyiliklerde, kötülüklerde bizim hanemize yazılıyor.

Eskiden Belediye; kaldırım yapıyor diye eleştiriliyordu. Son günlerde ise tanıtım adına yapılan hizmetlerden rahatsız olan bir grup çıktı ortaya.

Onlara diyorum ki; ya siz hangi hizmetten memnun olacaksınız?

Birkaç gün önce neredeyse bütün TV kanallarında Belediye Başkanı Kahramanmaraş’ı ve Şiir Festivalini anlattı. Haber bültenlerinde yer alan bu tanıtımları para ile yapacak olsaydınız, Kahramanmaraş Belediyesinin bütçesi buna yeter miydi?

Kitap okumayan, yenilenmeye uzak, dünü konuşan, geleceğe yönelik hiçbir sözü olmayan bu insanlara söyleyecek bir sözde bulamıyoruz.

Arkadaş bildiğin bir sorun var ise çık ortaya konuş. Basın toplantısı yap. Aday olacaksan çık projelerini anlat. Bunların hiç biri yok…

Sadece boş eleştiri…

Şiir Festivali Kahramanmaraş için bir tanıtım fırsatı. Hiç kimse Malatya Film Festivali denildiğinde Malatya ile nasıl bir bağ kurabilir? Malatya da dev film platoları mı var? Ama Malatya Belediyesi bu festivali yapıyor. Onlarca sanatçı geliyor ve Malatya’yı tanıyor… Malatya’yı yazıyor… Ve Malatya’da hiçbir çatlak ses yok!...

Kimse çıkıp ortaya bir proje sunmuyor. Yapılan projeler ile ilgili de hep olumsuz konuşuluyor.

Ankara’dan, İstanbul’dan ve çok farklı şehirlerden Şairler ve yazarlar kentimize geldiler…

Kentimizi geziyorlar. Yarın yazılarında, şiirlerinde, öykülerinde ve belki de romanlarında bu şehirden esinlenecekler ve bu şehri anlatacaklar.

Bunlardan ne diye rahatsız oluyorsunuz ki?

Bunlara sahip çıkmak yerine, köstek olmanızı anlamıyoruz!...

**

Galip Çalık bey ve Ağabey hikayesi

Kahramanmaraş’ın en eski yatırımcılarından biri olan Galip Çalık, şehirde kimse Sayın Çalık ile ilgili olumsuz bir söz sarf etmez.

Ben bu güne kadar hep güzel sözler duydum. Yakınen tanışmasam bile bende söz konusu olduğunda “Galip abi” diye söylerim. Bu söz kendisini tanıdığım anlamına gelmez, saygı ifade eder.

Sayın Çalık gazeteci Mehmet Fiskeci (şıhım) ile bir sohbet yapar. Ve “bu şehrin ağabeyi olmadığından” yakınır.

Yapma Galip abi;

“Abilik verme ile olur”

“Abilik fedakarlık ile olur”

Sizler “verme konusunda cimri” “fedakarlık konusunda” cimri olursanız, bu şehirde ağabey olur mu?

Hele siz bir kesenin ağzını açın hele!..

Cömertliğin yaşanmadığı yapılanlarında sadece lafta yaşandığı şehirlerde ağabey olmaz…

Sevgili Galip abi, Sanko ve Konukoğlu karşılaştırması yapmışsınız. Çok haklısınız. Konukoğlu Gaziantep ilinin değil yatırımları olduğu her kentte kendine yakışanı yapıyor. En basit ifade ile Kahramanmaraş basınına bile yılda birkaç defa reklam vererek destek oluyor.

Kusura bakma Galip abi, Kahramanmaraş’ta 30 küsür yıldır gazetecilik yapıyorum. Sizin kurum ve kuruluşlarınıza ben bu güne kadar tek bir fatura kestiğimi hatırlamıyorum.

Değerli Galip abi, bir şehirde kamuoyu gücü var ise o şehirde birçok sorun daha çabuk ve hızlı çözülür.

Ama bu şehirde sizler güçlü bir basının olmasını hiç istemediniz. İstemiş olsaydınız, bu gün bu şehir bu durumda olmazdı.

Gaziantep ilinde gazete ve tv’lere baktığımızda ne demek istediğimizi çok iyi anlarsınız diye düşünüyorum.

Değerli Galip abi… önce vereceksin sonra isteyeceksin..  Almadan vermek yalnız Allah’a aittir.

Bunun için Kahramanmaraş’ta ağabey olmaz. Ve bir Sanayicimiz dışında da kimseyi bu şehirde ağabeyliğe de yakıştıramıyoruz kusura bakmayınız!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi