"İstiyorlar ki Türkiye rol model olmasın"

"İstiyorlar ki Türkiye rol model olmasın"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terörün başka devletlerin maşası olduğunu söyleyerek, "İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin. Bu coğrafyada...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terörün başka devletlerin maşası olduğunu söyleyerek, "İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin. Bu coğrafyada rol model olmasın" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muş Havaalanı'nda Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. İlk olarak Salih ve Muhlise Çağlayan Camii'ne geçen Bakan Yılmaz, cuma namazını kıldı. Namaz sonrası vatandaşları selamlayan Bakan Yılmaz, bir vatandaşında taziyesine katıldı. Ardından Muş Valiliği'ne geçen Bakan Yılmaz, Vali Seddar Yavuz'dan brifing aldı. Valilik ziyaretinden sonra Muş Öğretmenevi'ne geçen Bakan Yılmaz, "Eğitim yöneticileri Buluşması" programına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy'un "Okullarda Şiddet, Kötü Alışkanlıklar ve Çevresel Riskleri Önleme" projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi. Yapılan sunumdan sonra Vali Seddar Yavuz'un selamlama konuşması ile program devam etti.

"Terör örgütü, kazanamadığı halde neden bu eylemleri gerçekleştiriyor"

Konuşmasına İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki 3 canlı bomba eylemine tepki göstererek başlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terörün başka devletlerin maşası olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Terör, adı ne olursa olsun ister İstanbul'da ister başka yerde eşkıyanın kazandığı görülmemiştir. "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz" derler ya, dolayısıyla hiçbir zaman kazanabilmesi mümkün değildir. Kazanamadığı halde neden bu eylemleri gerçekleştiriyor. Kaybetmesi kesin, aklı kendinde değil de ondan. Eğer aklı yerinde olsa okulları yakmaz, aklı yerinde olsa camilere saldırmaz, aklı kendinde olsa çocuklara saldırmaz, aklı kendinde olsa patlayıcıyı bırakıp ta bir sokağa, caddeye, bir apartmanın önüne, okulun önüne koymaz. Türkiye gerçekten çok problemlerini çözdü. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin. Bu coğrafyada rol model olmasın" dedi.

Eğitiminin önemine değinen Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin ideali ancak eğitim camiası ile gerçekleşir. İki tane düşmanımız var; birisi yoksulluk, diğeri cehalet. Yoksulluğu da eğitimle yeneceğiz, cehaleti de eğitimle yeneceğiz. Dolayısıyla eğitim camiamızın çok büyük bir sorumluluğu vardır. Öğrencilerimize kendileriyle gurur duyulan ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirilmesi adına öğretmenlerimizle birlikte çok çalışmamız lazım. Eğer bir yarışa daha geriden başlamışsanız yapacağınız tek şey daha fazla çalışmaktır. İşte bu çalışmanın temel unsuru öğretmenlerimiz olacaktır. Şu anda görmüş olduğunuz her 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. Bizim dönemimizde 76 kişilik sınıfta eğitim aldık. Şimdi ise derslik sayısının 2 katına çıkararak öğrenci sayısını düşürdük" ifadelerini kullandı.

"250 binin üzerinde derslik yaptık"

14 yılda eğitim yatırımlarını değerlendiren Bakan Yılmaz, "Derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması lazım. Biz bunu yaptık mı? Yaptık. 250 binin üzerinde derslik yaptık. 500 binin üzerinde öğretmen atadık, 1 milyona yakın öğretmenimiz var. Sadece bu kadar öğretmen atamış olmamız dahi geçmiş dönemde eğitime çok büyük bir yatırım yapıldığını gösterir. Ücretsiz kitap dağıttık. 2 milyarın üzerinde 3 milyara yakın ücretsiz kitap dağıttık. Fatih Projesi ile her okula akıllı tahta takıldı. Bu da büyük bir hizmet. 1 milyon 440 bine yakın tablet bilgisayar dağıtıldı" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, konuşmasından sonra TEOG Türkiye birincisi olan öğrencileri ödüllendirerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Muş Belediyesi'ne geçen Bakan Yılmaz, daha sonra esnaf ziyareti ve K Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, son olarak AK Parti İl Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği iftar programına katılacak.

"İstiyorlar ki Türkiye rol model olmasın"

"İstiyorlar ki Türkiye rol model olmasın"

"İstiyorlar ki Türkiye rol model olmasın"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.