İtalya - Azerbaycan Dostluk Derneği Kuruldu

İtalya - Azerbaycan Dostluk Derneği Kuruldu
İtalya’da yaşayan Türk gazeteci Dündar Kesaplı, İtalya-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği derneğini kurdu.25 yılı aşkındır İtalya’da yaşayan ve Türk medyasında uluslararası çalışmaları ile tanınan Kesapl...

İtalya’da yaşayan Türk gazeteci Dündar Kesaplı, İtalya-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği derneğini kurdu.

25 yılı aşkındır İtalya’da yaşayan ve Türk medyasında uluslararası çalışmaları ile tanınan Kesaplı, Azebaycan’daki meslektaşlarının teşvik ve destekleriyle bu iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracak bir organizasyonun kuruluşunda aracılık etti.

Başkan Kesaplı, yardımcılığını Azeri Rashad Gurbanov ile birlikte başkent Roma’da hayata geçirdiği bu organizasyon özellikle kültür, sanat, moda, sinema ve spor alanlarında işbirliği yapma amacını taşıdığını belirtti. Derneğin, iki ülke arasında üst düzey çalışmalarda ve önemli etkinliklerin organizasyonunda görev alması bekleniyor.

Derneğin açılışıyla ilgili bir açıklama yapan Kesaplı, "Bu dernek, farklı kültürlerin bir araya gelmesine karşı çıkanlara bir yanıt niteliği taşıyor” açıklamasında bulundu.

Aynı zamanda İtalya’da Akdeniz Gazeteciler Derneği Başkanlığını’da yürüten Kesaplı, derneğin Bakü’deki tanıtımının Bakan, Bakan yardımcıları ve milletvekillerinin yanı sıra spor, moda ve sanat dünyasından katılacak önemli konuklarla 6 Mayıs Çarşamba günü yapılacağını ifade etti

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.