İtalya’yı Cehenneme Çevirdiler !

İtalya’yı Cehenneme Çevirdiler !
Milano’da Expo 2015 kapılarını resmen açarken Expo karşıtı gruplar da No Expo Mayday adlı bir protesto gösterisi düzenlediler. Göstericiler polise ve bazı binalara kağıt bombalar ve taş attı, arabalar...

Milano’da Expo 2015 kapılarını resmen açarken Expo karşıtı gruplar da No Expo Mayday adlı bir protesto gösterisi düzenlediler. Göstericiler polise ve bazı binalara kağıt bombalar ve taş attı, arabaları yaktı.

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı gösterilerde olaylar çıktı. Kara Blok grubu polise ve bazı binalara kağıt bombalar ve taş attı, arabaları yaktı. Polis göstericilere duman bombası ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Gösterilerde 11 güvenlik görevlisi yaralanırken 10 protestocu gözaltına alındı.

No Expo grubunun daha önceden duyurduğu ve 29 Nisan’da başlayan 5 günlük Expo karşıtı gösterilerin en yüksek katılımlısı olan Mayday’e başta Almanya ve Fransa olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinden gruplar da katıldı. Veganlardan Komünist Parti üyelerine pek çok grubun katıldığı gösteriler sırasında Kara Blok’un eylemleri sırasında basının görüntü alınmaması için bir tim oluşturduğu görüldü.

’’BEN SENİ YEMİYORUM’’

Gösterilere "Io non ti mangio" (Ben seni yemiyorum) adlı Vegan grupla katılan Marcelo Ascoli, "İnsanlara ve tüm canlılara yapılan şiddete karşıyız. Dünya bazı canlıları öldürmek suretiyle doyurulamaz. Expo sırasında da binlerce hayvan katledilecek ve Expo kesinlikle sürdürülebilir besin yapılanması önermiyor, bu nedenle bugün meydanlardayız" derken bir başka gösterici ise Expo karşıtı eyleme katılma sebebini, "Expo bir spekülasyondan ibaret. Expo alanı için bir çevre katliamı yapıldı ve bütün kararlar bölge halkına danışılmadan alındı. Gıda konusundaki yaklaşımı da ideolojik ve propagandaya yönelik. Expo uluslararası sermaye odaklarının bir ülkeye girmesi için kurulmuş bir vitrinden ibaret" sözleriyle açıkladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.