İto Başkanı Çağlar: "Dönüşüm Programı İş Gücümüzün Potansiyelini Ortaya Çıkaracak"

İto Başkanı Çağlar: Dönüşüm Programı İş Gücümüzün Potansiyelini Ortaya Çıkaracak
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları'nın, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak en önemli virajları çok daha kolay almamızı sağlayacağını söyledi.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları'nın, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak en önemli virajları çok daha kolay almamızı sağlayacağını söyledi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları'nın, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak en önemli virajları çok daha kolay almamızı sağlayacağını söyledi. 2015-2018 yıllarını Türkiye'nin yeni reform dönemi olarak gördüğünü vurgulayan Çağlar, şunları söyledi: "Yeni planı, öncelikli dönüşüm programlarının kasım ve aralık aylarında duyurulan gruplarıyla birlikte okumak lazım. Sayın Başbakan'ın bugün açıkladığı yeni planın sekiz programına baktığımız zaman, sosyal tarafının ağır bastığını görüyoruz. Planın insan odaklı hazırlanmış olması çok isabetli. İş gücü piyasasının daha etkin hale getirilmesi, mesleki becerilerin geliştirilmesi, sağlıklı yaşam, nitelikli insan gücü için ülkemizin cazibe merkezi haline getirilmesi, hep insan odaklı hedefler. İş gücü piyasamızın gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak hamleler bunlar. Ayrıca elbette kayıt dışı ile mücadele ve tasarrufların artırılması, kalkınma için çok önemli konular. Açılan fırsat penceresini kararlı adımlarla değerlendirirsek, Kalkınma Planı ile Türkiye çok önemli mesafeler alır".

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.