İyilik Sofrası Ramon Mahallesinde Kuruldu

İyilik Sofrası Ramon Mahallesinde Kuruldu
Düzce Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Düzce Şubesi iyiliklerle dolu bir Ramazan yaşamak ve yaşatmak, toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada bir araya getirmek amacıyla "İyilik Sofrası" adıyla iftar progr...

Düzce Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Düzce Şubesi iyiliklerle dolu bir Ramazan yaşamak ve yaşatmak, toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada bir araya getirmek amacıyla "İyilik Sofrası" adıyla iftar programları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu bağlamda ikincisi düzenlenen iyilik sofrasının konukları Çamköy Toki Mahallesi sakinleri oldu. İyilik sofrasında Romanlarla birlikte iftar bereketi paylaşıldı.

Çamköy Toki Mahallesinde düzenlenen iftar programına Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Müftüsü Selami Emen, Müftü Yardımcıları, Müftülük Şube Müdürleri ve daire amirleri, protokol üyeleri, davetliler ve Çamköy Toki Mahalle sakinleri katıldı.

Romanların aileleriyle birlikte katıldığı iftar programı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. İftar vaktinin girmesiyle okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Yaklaşık 950 kişinin katıldığı iyilik sofrası misafirlerinin yüzlerindeki gülümseme yürekleri ısıttı.

Davetlilerin oruçlarını açmasının ardından Müftü Selami Emen iftarı Roman vatandaşlarla açmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek Onbir ayın sultanı olan Ramazanın iyilik, kardeşlik ve dayanışma duygularını canlandırarak akrabalık, komşuluk ve din kardeşliği ilişkilerini yeniden inşasında önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Emen, "Mübarek ay içerisinde verilen iftarlar müminler arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmayı, en önemlisi olan paylaşmayı ortaya çıkarmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaçlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda da olsalar birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak, mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak ve yedi kıtada insanlığın hizmetine koşmak için bu Ramazan’da da Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yardım kampanyası başlatmıştır. Bu kampanya dâhilinde Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında iyilik sofraları kurmaktadır. Bizde TDV Düzce şubesi olarak hayırseverlerimizin katkılarıyla ikinci iyilik soframızı kurarak Roman vatandaşlarımızla iftar bereketini paylaştık. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Çamköy Toki Mahalle sakinleri kendilerine gösterilen bu misafirperverlikten dolayı Müftü Selami Emen’e, Müftülük Personeline ve katkısı bulunan hayırseverlere teşekkür ettiler.

DÜZCE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN İYİLİK SOFRASI ROMAN VATANDAŞLARIN YAŞADIĞI MAHALLEDE KURULDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.