İzasad, Sonuçları Yayınladı

İzasad, Sonuçları Yayınladı
İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD)’nin geçen hafta düzenlediği ’Aliağa Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konulu konferansın sonuç bildirgesi yayınlandı.Gediz Üniversi...

İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD)’nin geçen hafta düzenlediği ’Aliağa Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konulu konferansın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Türkmen’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Türkiye genelinden İzmir’e yaşanan göç hareketleri, Aliağa’da 2007-2014 Arası gerçekleşen göç hareketleri, Aliağa’da yoğun iş gücü arzı ve ilçede nüfusun nitelikli hale getirilmesi için alınabilecek önlemler masaya yatırılmıştı.

Konferanstan edinilen bilgiler ışığında İZASAD tarafından hazırlanan sonuç bildirgesi İZASAD Başkanı Rahmi Keskinoğlu imzasıyla kamuoyu ile paylaşıldı. Keskinoğlu konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, "Aliağa’ya sağlamak adına organize ettiğimiz bu konferansın sonucunda hedeflediğimiz amaç; Hızla gelişen sanayimizin ve yapılacak olan yatırımların bir sonucu olarak görünen nüfus artışına dikkat çekmek ve gerçekleşecek olan nüfus artışından dolayı oluşacak olan sorunlara çözüm önerilerinde bulunmak, ayrıca elde edilecek olan ekonomiye katkı sağlayacak insan gücünü en verimli şekilde kullanma adına önerilerde bulunmaktır" dedi.

Keskinoğlu, konferansın sonucunda elde edilen bilgilerin ve sonuçların İZASAD’ın resmi sitesinden ayrıntılı olarak öğrenileceğini ifade ederek, yayınladıkları sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde kitapçık haline getirilerek Aliağa’da bulunan tüm kurum ve kuruluşlara dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.